Reteta Frigarui de porc marinate cu legume, Shashlik sau Shashlyk pe carbuni din Categoria Mancaruri cu carne. Gasiti aici reteta completa de Frigarui de porc marinate cu legume gatite pe carbuni.
Pentru ca, maine este 9 Mai, cand mai tot romanul iese la iarba verde, pentru a gati mici, ceafa de porc sau pui la gratar, va propun sa incercati, cea mai buna reteta de Frigarui marinate in vin cu legume.
Frigaruile marinate sau Shashlik sunt o specialitate veche populara in fostele tari sovietice cu origini orientale, care la inceputuri se gatea din carne de oaie sau miel taiate bucati cat o imbucatura, incat sa poata fi trase in frigare, care se marina in vin, apa cu otet, kefir sau lapte batut de tara etc.
Cu timpul traditionala carne de oaie a inceput sa fie inlocuita cu cea de porc sau, mai nou, cu cea de pui, deoarece este mai usor si rapid de preparat si nu necesita o marinare indelungata, ci poate fi pusa imediat pe gratarul incins, pentru cei nerabdatori si pofticiosi.
De regula, carnea pentru Shashlik este lasata la marinat la rece peste noapte sau, macar, se da pentru minim 2 ore la rece inainte de a fi pusa pe gratarul incins.
5. Se trag pe frigare succesiv carnea, ceapa si rosiile rondele, apoi se pun pe gratarul incins, stropind din cand in cand cu marinata, si se frig pe toate partile pana se rumenesc frumos, cum se vede in poza de mai jos.
Nota: Gatite in asa fel frigaruiele vor fi extrem de fragede si suculente. Se servesc ca atare, cu garnitura de cartofi natur sau cartofi ferti, piure sau cu orice tip de salata.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Frigarui de porc marinate cu legume -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si teteta noastra Ceafa de porc la gratar pe pat de legume.
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…