Reteta Gogosari in otet cu miere de albine, crocanti si aromati, fara conservanti ca la mama acasa din Categoria Muraturi. Afla cum poti sa faci cei mai gustosi si crocanti Gogosari in otet pentru iarna cu miere de albine, care vor rezista si 2-3 ani la borcan.
Ca tot suntem in plin sezon al recoltarii carnosilor si parfumatilor gogosari, am hotarat sa va impartasesc reteta mea de Gogosari la otet crocanti, aromati si cu un gust dulce-acrisor, pentru iarna.
Este o reteta simpla, usor de facut si nici nu ai nevoie de prea multe cunostinte in ale muraturilor, trebuie sa pregatesti toate ingrientele ca sa le ai la indemana si atunci nu vor aparea probeme.
Incercati sa preparati muraturile si toate consevele de casa cat mai natural posibil, fara sa folositi conservanti, aspirina sau alte adaosuri nocive, pentru organismul nostru.
Preparati dupa aceasta reteta, gogosarii, vor fi extrem de gustosi, cu un gust dulce-acrisor, aromati, crocanti si rezista foarte mult, chiar si 3-5 ani, daca sunt depozitati corect.
Ingrediente:
6. Se aseaza in borcane un strat de gogosari, apoi cateii de usturoi, bucati de radacina de telina, frunze de telina, bucati de hrean, boabe de mustar, care vor mentine gogosarii tari/crocanti, si boabe de piper negru.
7. Dupa ce se umpla borcanele, se toarna marinada fierbinte deasupra, se pun capacele, fara sa se infileteze, apoi se sterilizeaza 15-20 min la cuptor (50-60 C), pentru a fi mai siguri, ca nu vor „exploada”
8. Dupa sterilizare se scot borcanele inca cat sunt fierbinti de la cuptor si se infileteaza etansi capacele, se intorc cu fundul in sus, se acopera cu prosoape sau cu o paturica si se lasa, pentru 12 h sau peste noapte.
Sfat: Gogosarii gatiti dupa reteta mea, pe care o prepar de ani de zile, rezista foarte mult, cum am mentionat mai sus, chiar si 5 ani, problema este ca ar trebui consumati in maxim 3 ani, deoarece uleiul folosit la marinada isi va schimba atat gustul, cat si mirosul.
!!! Daca v-a fost de folos reteta noastra – Gogosari in otet -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Castraveti marinati la borcan cu mustar.
Spor la treaba!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…