castraveti marinati cu mustar

Castraveti marinati la borcan cu mustar

castraveti marinati cu mustar
castraveti-marinati-cu-mustar.jpg

Reteta Castraveti marinati la borcan cu mustarun nou virus, care bantuie de cativa ani buni, din Categoria Muraturi. Cei mai gustosi Castraveti marinati la borcan cu mustar 100 % natural fara conservanti, pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.

Gasesti reteta aici!!! Cum sa faci cei mai aromati si crocanti Castraveti marinati la borcan, care va vor imbogati bogatele mese de sarbatori si, care nu vor trece neobservati de musafirii dvs.

Este o reteta deosebita, usor de facut si extrem de gustoasa, pentru cei care vor sa incerce ceva nou si delicios. Pregatiti dupa aceasta reteta, veti obtine cei crocanti, usori picanti si foarte aromati, de care nu te mai saturi.

Prepar aceasta reteta de ani de zile si de fiecare data mi-a iesit la fel de gustosa si de aromata; castraveciorii ramanand super-crocanti de ii mananci ca pe seminte.

Cum sa faci cei mai buni Castraveti marinati la borcan cu mustar?

Pentru a pregati cei mai deliciosi Castraveti marinati cu mustar, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 5 kg castraveti cornison;
  • 1 cana zahar tos;
  • 1 cana ulei de floarea soarelui;
  • 1/2 pahar otet din vin alb;
  • 3 linguri sare grunjoasa, pentru muraturi (neiodata);
  • 2-3 linguri mustar (pasta) de buna calitate, care va da o aroma placuta castravetilor;
  • 1 plic piper negru proaspat macinat (30 gr);
  • 1 capatina mare de usturoi romanesc;
  • 5-6 foi de dafin;
  • 2-3 ardei iuti;
  • 1 legatura mare de marar verde;
  • 5-6 tije tinere de telina;
  • frunze de visin
  • 2,5 l de apa de la robinet

Mod de pregatire:

  1. Mai intai de toate, spalam castravetii si le taiem capetele, insa nu este obligatoriu. Asa facea mama, asa fac si eu.
  • In ultimii ani castravetii nu mai sunt amari, cum erau acum mai bine de 10 ani, cand mamele si bunicile noastre dupa ce le taiau capetele si puneau la inmuiat in apa cere, pentru a le iesi amareala.

2.Luam o oala mare sau un lighean de bucatarie in care adaugam: zaharul, uleiul, otetul, sarea, piperul negru, mustarul si usturoiul pisat.

castraveti marinati
castraveti-marinati-cu-mustar.jpg

3. Compozitia obtinuta o turnam peste castraveti, amestecam totul bine si dam ligheanul la rece, pentru 2-3 ore, amestecand din cand in cand, pentru ca marinada sa patrunda peste tot, aromand castravetii.

castraveti marinati cu mustar
castraveti-marinati-cu-mustar.jpg

Aranjarea castravetilor la borcan…

4. Dupa ce castravetii au stat in marinada se scot si se aseaza in borcane, la fundul carora am adaugat mararul verde, telina, ardeiul iute, frunzele de visini, seminte de mustar si alte condimente, care va plac, precum nucsoara etc.

5. Marinada se varsa intr-o cratita peste care se agauga: apa de la robinet, foile de dafin, aprindem aragazul si se lasa sa pana da in clocot, se alege spuma, care s-a format si dupa 1-2 min se opreste aragazul. Personal, gust marinada, ca poate mai are nevoie de sare, piper negru etc.

6. Turnam aromata si gustoasa marinada in borcanele cu castraveti, acoprim fiecare borcan cu capacul, fara sa le infiletam, apoi le sterilizam 20 min. la cuptor la temperatura medie sau in apa (pe aragaz), la fel, la foc mediu, pentru ca sa nu crape borcanele.

7. Dupa ce am sterilizat borcanele, infiletam bine capacele, incat sa nu patrunda aer, intoarcem borcanele cu fundul in sus, le acoperim cu o patura groasa si le lasam peste noapte (pentru 12 h.).

Va asigur, ca aceasta reteta de Castraveti marinati este una exceptionala cu un gust si o aroma dementiale si pe care ar trebui sa o incercati numaidecat, la inceput din curiozitate iar mai apoi, pentru gust si aroma deosebite!

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Castraveti marinati cu mustar -, dati-ne un Share sau Like, pentru ca, sa o vada si prietenii dvs. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastr:

Spor la treaba!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...