Clatite americane sau Pancakes reteta

Clatite americane sau Pancakes

Clatite americane sau Pancakes reteta
clatite-americane-pancakes.jpg

Reteta Clatite americane sau Pancakes din Categoria Dulciuri de casa. Intra repejor sa vezi, cum se fac cele mai gustoase si catifelate Clatite americane sau Pancakes de ti se topesc in gura.

Va propunem sa incercati renumita reteta de clatite americane sau Pancakes, care, de obicei, sunt servite unse cu unt sau cu sirop de artar, insa la noi nu prea se gaseste siropul de artar.

Clatitele americane sau Pancakes sunt ideale pentru micul dejun sau pot fi servite la cina, cand va treziti cu musafiri, alaturi de o cana de ceai negru, cafea sau lapte caldut.

Sunt un adevarat deliciu pe care cei mici il adora, mai ales, daca sunt servite cu gem, branza dulce cu stafide, crema de ciocolata sau chiar cele cu ciuperci si smantana.

Spre deosebire de cele clasice, care se gatesc la noi, clatitele americane, sunt mai groase, mai pufoase, se gatesc mai usor si nu se lipesc de fundul tigaii.

Un lucru  foarte important, pentru incepatori in ai gatitului. Secretul reusitei consta in pregatirea corecta si echilibrata a compozitiei, care trebuie sa fie putin mai densa, decat cea, pentru clatitele clasice subtiri.

Cum se faci cele mai bune Clatite americane?

Pentru a pregati cele mai gustoase clatite americane, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1,5 cana faina alba de grau tip 000;
  • 1,5 cana lapte batut;
  • 2 oua, preferabil, de tara, care vor da culoare clatitelor;
  • 3 linguri zahar tos sau brun, care va da un gust mai complex, asemanator cu cel de melasa;
  • 2 linguri unt topit sau 2 linguri ulei de floarea soarelui;
  • 1/2 pachetel praf de copt (5 gr);
  • 1 pachetel zahar vanilat

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, luam un bol sau un castron in care spargem: ouale, adaugam zaharul si zaharul vanilat, apoi le batem cu ajutorul unei furculite sau mixer, pana se formeaza spuma deasupra, iar zaharul s-a topit partial.
  2. Separat, adaugam intr-un castron ingredientele uscate, respectiv faina de grau si praful de copt si le amestecam bine.
  3. Adaugam laptele batut si untul topit in compozitia cu ou, amestecam bine, apoi agaugam faina, in ploaie, amestecam cu ajutorul unei furculite sau cu telul, pentru a evita formarea de cocoloase.
clatite-americane-pancakes.jpg

4. Punem tigaia pe foc, cand s-a incins bine, adaugam clatitele una cate una, cu ajutorul unui polonic, si le prajim cate 1-2 min pe fiecare parte.

clatite-americane-pancakes.jpg

Cum am spus mai sus, renumitele Pancakes americane pot fi servite unse cu unt, sirop de artar, insa tot atat de bine pot fi servite cu miere de albine, dulceata sau gem de casa, ori cu oricare alt topping.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi, Clatite americane sau Pancakes, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...