Vinete Limba soacrei cu smantana

vinete-limba-soacrei.jpg

Reteta ruseasca de Vinete „Limba soacrei” din Categoria Aperitive si Salate de casa un aperitiv grozav, cu un gust si aroma aparte si de care nu te mai saturi. Vinete Limba soacrei reteta mancaruricugust. Gasiti reteta aici cu poze si pasi de urmat!

Acest preparat rafinat a fost numit mai in gluma, mai in serios „Limba soacrei”, datorita faptului, ca sunt simpatice la exterior si destul de picante la interior, cum se zice ca ar fi si soacrele.

Vinete Limba soacrei este o reteta simpla, usor de facut si deosebit de gustoasa, care poate fi servita cu orice ocazie speciala ca si aperitiv rece si, care va fi apreciata de invitatii dvs.

Sunt niste rulade mici, cat o imbucatura, umplute cu smantana fermentata sau maioneza, dupa preferintele fiecaruia dintre dvs., rosii si usturoi, care se servesc, de obicei, reci ca atare sau alaturi de alte aperitive.

Este un preparat foarte apreciat in fostul spatiu sovietic, atat pentru gust, cat si, pentru aroma si, care nu lipseste de pe mesele de sarbatori, mai ales, in sezonul vinetelor.

Puteti sa gatiti aceasta delicioasa reteta atat din vinete prajite la tigaie sau facute la gratar, pentru cei care incearca pe cat posibil sa evite prajelile, cat si din dovlecei, care va fi la fel de gustoasa si aromata.

Delicioasele Vinete Limba soacrei pot fi  preparate in doua moduri: umplute cu smantana sau maioneza, rosii si usturoi sau cu adjica, cea din urma, fiind un sos picant preparat din rosii, ardei gras, usturoi, ardei iute etc.

Cum sa faci Vinete Limba soacrei cu smantana, rosii si usturoi?

Pentru a pregati cele mai gustoase Vinete Limba soacrei, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 6 vinete de marine medie;
  • 4 rosii mari;
  • 1 capatina de usturoi;
  • 250 ml smantana fermentata (20 %);
  • sare dupa gust;
  • 100 ml ulei de floarea soarelui, pentru prajit;
  • marar sau patrunjel verde

Vinete Limba soacrei – Mod de pregatire:

  1. Mai intai, spalam bine vinetele sub jetul de apa rece, pentru a indeparta praful de pe ele, indepartam cotorul, apoi le curatam de coaja;
  2. Taiem vinetele, pe lung, in 5 felii subtiri, le punem intr-un castron, le presaram cu sare si le lasam, pentru 20-30 min, pentru a se scurge sucul amar.
  3. Luam o tigaie antiaderenta cu fundul gros sau o tigaie grill, adaugam putin ulei (cu restul vom completa), cand uleiul s-a incins, adaugam 5-6 felii de vinete, le prajim cate 2-3 min, pe fiecare parte.
  • Nu este pentru nimeni un secret, ca vinetele absorb foarte mult ulei, sunt, practic, ca un burete, asa ca, adaugati putin cate putin ulei, pentru a obtine niste vinete mai putin grase si mai sanatoase.

4. Feliile prajite le scoatem pe o foarfurie, in care am asternut un prosop de hartie sau servetel de hartie, pentru a absoarbe uleiul ramas de la prajit.

vinete limba soacrei
vinete-limba-soacrei.jpg

5. Cat se racesc vinetele, curatam si trecem prin presa usturoiul, rosiile le taiem in doua, le indepartam cotorul, apoi le feliem in feliute subtiri, cum se vede in poza de mai jos.

6. Luam cate o felie o ungem cu smantana, pe mijloc asezam 1-2 felii de rosii, iar peste punem putin usturoi pisat.

  • Insa, tot atat de bine, puteti sa amestecati smantana, respectiv maioneza cu usturoiul pisat va fi si mai gustos.
vinete limba soacrei
vinete-limba-soacrei.jpg

Vinete Limba soacrei – Pregatiri finale…

7. Presaram putina sare deasupa, rulam feliile obtinand, astfel, niste mini rulade simpatice usor picante si gustoase foc, cum se poate vedea si in poza de mai sus. Le mancam ca pe seminte!

!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Vinete Limba soacrei cu smantana -, dati-ne un Share/Like, avem nevoe de sprijinul dvs. pentru a ne continua activitatea. Multumim!

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Salata de ardei copti cu usturoi si marar – o salata simpla, insa deosebit de aromata si gustoasa, care trebuie sa o faceti numaidecat.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Lasă un răspuns