Clatite cu ciuperci si smantana

clatite-cu-ciuperci.jpg
clatite-cu-ciuperci.jpg

Clatite cu ciuperci si smantana, reteta de familie, din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla, cum sa faci cele mai delicioase Clatite cu ciuperci si smantana, care, efectiv, iti aluneca pe gat, fara sa le mesteci, la cat de delicioase si catifelate sunt si pe care ar trebui sa le incerci numaidecat.

Desertul sau aperitivul ideal pentru aniversarile speciale sau sarbatorile in familie, depinde ce umplutura au, clatitele clasice raman, probabil, unul dintre cele mai indragite si apreciate deserturi ale romanilor si nu numai…

O reteta destul de simpla si rapida de clatite-aperitiv umplute cu o delicioasa, parfumata si suculenta umplutura de ciuperci cu smantana si marar verde – deliciul suprem pentru cina de duminica seara -, pentru iubitorii de ciupercute si nu numai.

In general, clatite, vorbim despre clatitele clasice, sunt servite ca si desert, adica cu dulceata, branza dulce, miere de albine, nutela, sirop de artar, insa, tot atat de bine, pot fi servite si ca aperitiv, reci sau calde, depinde de ce fel de umplutura au: carne, icre rosii sau negre, varza, branza sarata etc.

Cum sa faci cele mai delicioase Clatite cu ciuperci si smantana?

Ingrediente:

Pentru clatite:

  • 1 l lapte integral 3.5 % grasime;
  • 3 oua;
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui;
  • 1 pachetel zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie;
  • 1-2 linguri de zahar tos;
  • faina pentru a obtine o compozitie mai lichida decat smantana, oricum, incercati sa vedeti daca va va iesi prima clatita si mai adaugati, daca este cazul, lapte sau faina (Nu masor niciodata faina pentru clatite, totul la ochi.);
  • ulei de floarea soarelui, pentru a unge tigaia, daca este cazul

Nota: Pentru a vedea cum se fac clatitele, pas cu pas, dati click aici 

Pentru umplutura de ciuperci cu smantana:

  • 600-700 gr ciuperci Champignon;
  • 1 ceapa galbena mare;
  • 1-2 catei de usturoi, optional;
  • 100 ml apa sau supa de pui sau de legume;
  • 2-3 linguri smantana fermentata 12% grasime;
  • sare si piper negru proaspat macinat dupa gust;
  • 1 lingura de faina alba de grau;
  • 1 lingura ulei de florea soarelui sau ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura marar verde;

Mod de preparare:

  1. Mai intai, se curata ciupercile, adica se taie capetele picioruselor, care, de obicei, au pamant, se spala si se toaca marunt; se curata, se spala si se taie solzisori ceapa galbena; mararul si usturoiul se spala si se toaca marunt.
  2. Se soteaza 1-2 min ceapa si usturoiul, dupa care se adauga ciupercile, se calesc pana se evapora apa lasata de ciuperci si incep sa se prajeasca (se aude cum sfaraie), dupa alte 1-2 min se agauga faina, se ameste bine incat sa nu se formeze cocoloase, apoi se adauga supa de pui.
clatite-cu-ciuperci.jpg

3. Se lasa sa mai fiarba alte 1-2 min, apoi se adauga smantana fermentata, se asezoneaza cu sare si piper negru dupa gust, se lasa sa dea un clocot, apoi se opreste aragazul, se adauga mararul tocat si se amesteca bine. Umplutura este gata! Se lasa sa se raceasca.

clatite-cu-ciuperci.jpg

4. Se intinde cate o lingura plina din delicioasa si parfumata umplutura de ciuperci pe fiecare clatita si se ruleaza cu mare grija incat sa nu iasa umplutura afara din clatita.

clatite-cu-ciuperci.jpg

Pofta buna! Daca v-a placut reteta de astazi – Clatite cu ciuperci si smantana -, dati-ne un Share. Multumim pentru intelegere! 

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Lasă un răspuns