rulada-din-ficatei.jpg

Reteta Rulada din ficatei de pui din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa si frageda Rulada din ficatei de pui, aperitivul ideal, pentru masa de Craciun si Revelion.

Este o reteta sumplu de facut, suculenta si nespus de gustoasa, mai ales, daca va plac: pateul si drobul, atunci, cu siguranta, va va placea si aceasta minunata Rulada.

Pregatita urmand intocmai pasii de mai jos, Rulada din ficatei de pui, va fi extrem de frageda, suculenta si gustoasa si ii va cureti pe mesenii dvs. de la prima imbucatura, garantat.

Cum sa faci cea mai buna Rulada din ficatei de pui?

Ingrediente:

  • 1 kg ficatei de pui;
  • 2 cepe albe medii;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 2 linguri de smantana, care va face compozitia mai cremoasa;
  • 2 oua;
  • 1-2 foi de dafin;
  • 1 legatura marar sau patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust;
  • ulei de masline extravirgin pentru a unge rulada;
  • folie de aluminiu pentru copt

Pentru umplutura:

  • 250 ml maioneza;
  • 200 gr cascaval dur;
  • 1 ou, care valega si va face umplutura mai cremoasa;
  • 1 legatura marar verde;
  • 2-3 castraveciori murati, oua fierte tari, rosii sau ardei gras, la alegere

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, se pun ficateii in apa, in care am adaugat 1-2 foi de dafin, sare si piper negru si se lasa sa fiarba 15-20 min. Se alege spuma, care se formeaza pe parcurs. Nu spalati nicodata ficateii!!!
  2. Dupa ce ficateii au fiert si s-au racit putin, incat sa nu ne frigem pe maini, se dau prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa si usturoiul.
  3. Se asezoneaza compozitia de ficat cu sare si piper dupa gust, se adauga ouale si smantana; se amesteca pana se omogenizeaza.
  4. Separat, intr-un bol, se rade cascavalul peste maioneza, se adauga oul si se amesteca cu ajutorul unei furculite pana obtinem o compozitie. pufoasa.
  5. Se ia o bucata folie de aluminiu, peste care se varsa compozitia de ficat si se intinde cu ajutorul unei spatule, cat de cat uniform.
rulada-din-ficatei.jpg

6. Peste stratul de ficat se intinde compozitia de maioneza cu cascaval, apoi peste se pun la alegere: oua fierte, castraveciori murati, rosii sau ardei grasi rosii etc.; 

rulada.jpg

7. Se ruleaza cu mare grija pana obtinem un rulou gigant, apoi se transfera pe folia de aluminiu, care a fost unsa la interior cu ulei de masline, si se strange bine la ambele capete. Se da la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 35-40min.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Rulada din ficatei de pui -, dati-ne un Share sau acordati-ne o nota buna. Multumim! 

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Daca v-a placut aceasta reteta, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 17 Average: 5]
Share
MancaruriCuGust

Recent Posts

Varza cu Orez de Post

Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…

o lună ago

Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…

2 luni ago

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…

2 luni ago

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…

2 luni ago

Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol

Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…

5 luni ago

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…

6 luni ago