Negresa pufoasa cu gem, nuci si smantana

Negresa pufoasa cu gem

Negresa pufoasa cu gem, nuci si smantana
negresa-pufoasa.jpg

Negresa pufoasa cu gem de piersici si nuci din Categoria Dulciuri de casa. Vezi, cum sa faci cea mai buna Negresa cu gem, nuci si smantana, care ti se topeste in gura de fina ce este.

Am incercat multe combinatii de ingrediente/retete , pentru a obtine cea mai gustoasa si pufoasa Negresa de casa, am ramas la aceasta reteta, in care am pus cam tot ce aveam prin frigider, insa rezultatul a fost unul surptinzator.

Cu gust intens de cacao si dulceata este, cred ca, una dintre cele mai indragite prajituri de casa, deoarece este ieftina, usor de facut si deosebit de fina si gustoasa.

Ca este servita, ca atare, sau alaturi de o cana de ceai, lapte sau cafea, aceasta prajitura, va fi o alegere reusita, atunci cand va vin musafiri sau vreti sa impresionati pe cineva.

Datorita gustului bogat de cacao, copiii, pur si simplu, o adora si, cu siguranta, va vor cere sa o pregatiti si alta data, mai ales, daca o serviti alaturi de o cupa de inghetata.

Cum sa faci cea mai buna Negresa pufoasa cu gem si cacao?

Ingrediente:

  • 1 ou;
  • 1 cana lapte batut sau sana;
  • 3 linguri smantana 20% grasime;
  • 1 cana zahar tos sau zahar brun;
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui;
  • 5 linguri de gem de piersici sau prune;
  • 4 linguri cacao de calitate;
  • 2 1/3 cani faina de grau tip 000;
  • 100 gr miez de nuci;
  • 1 pachetel vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie;
  • 1 pachetel praf de copt;

Mod de preparare:

1. Intr-un castron sau bol de sticla se bate oul, cu ajutorul unei furculite sau mixerului, treptat se adauga zaharul tos si zaharul vanilat/esenta de vanilie.

  • Nu este nevoie sa separati galbanusurile de albusuri, deoarece si asa,  veti obtine o negresa pufoasa si extrem de fina.

2. Intr-un castron se combina ingredientele uscate: faina, praful de copt si cacao.

3. Dupa ce, zaharul s-a topit in mare parte se adauga, treptat, si celelalte ingrediente lichide: laptele batut, smantana si uleiul de floarea soarelui; se amesteca bine. Urmeaza gemul, se amesteca pana se incorporeaza in compozitia de ou.

negresa-pufoasa.jpg

4. Se adauga ingredientele uscate (faina, praful de copt si cacao), se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga miezul de nuci, care a fost maruntit.

negresa-pufoasa.jpg

5. Se toarna compozitia in tava tapetata cu unt so faina si se da la cuptorul preincalzit la 180-190 C pentru 40-45 min. sau pana trece testul scobitorii, acum depinde de cuptorul pe care il aveti in dotare.

Reteta negresa pufoasa
negresa-pufoasa.jpg

6. Dupa ce a fost scoasa din cuptor si s-a racit, se presara zaharul pudra cu ajutorul unei site, pentru a evita caderea cocoloaselor. Pentru a face aceasta negresa am folosit doar 1/2 din ingrediente, tinem la silueta!!! si a iesit o negresa destul de mare si simpatica.

!!! Daca va placut reteta de astazi – Negresa pufoasa cu gem, nuci si smantana -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua reteta ale noastra:

Imposibil sa nu va placa si aceste doua retete!

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...