Rulada din piept de curcan tocat cu ciuperci

Rulada din piept de curcan reteta
rulada-din-piept.jpg

Rulada din piept de curcan tocat cu ciuperci din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla cum sa faci cea mai gustoasa si suculenta Rulada din piept de curcan tocat cu ciuperci, castraveti murati si cascaval.

Gatesc, de obicei, de sarbatori aceasta rulada, deoarece imi place foarte mult si care imi aminteste de mult indragitul drob si de care nu ma mai satur niciodata la cat de buna este.

Este un aperitiv extrem de fraged si de gustos, care nu va ramane neobservat de catre invitatii dvs. si, care se face foarte usor, poate fi servit atat ca si aperitiv rece, cat si ca fel principal, alaturi de legume facute la aburi sau trase la tigaie, ori piure pufos de cartofi.

Cum sa faci Rulada din piept de curcan tocat cu ciuperci?

Ingediente:

  • 1kg piept de curcan;
  • 700 gr ciuperci proaspete;
  • 1 ceapa mare pentru rulada si inca 1 una pentru umplutura de ciuperci;
  • 1 morcov mediu;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 3 oua;
  • 6 castraveciori murati;
  • 150 gr cascaval;
  • 1 legatura marar verde;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • folie de aluminiu

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se da carnea, impreuna cu ceapa, prin masina de tocat carne sau la robotul de bucatarie.
  2. Ceapa, morcovul si usturoiul se toaca cubulete mici; Ciupercile se spala, se taie in doua, apoi se feliaza;
  3. Intr-un bol mare de sticla se amesteca carnea tocata cu ouale, ceapa, mararul tocat marunt, sare si piper negru dupa gust.
  4. Castravetii murati se taie in doua, pe lung, apoi, iar in doua sau trei
  5. Intr-o tigaie teflonata se calesc: ceapa, morcovul si usturoiul, apoi se adauga ciupercile, care se soteaza alte 2-3 min., apoi se adauga mararul tocat, sare si piper negru dupa gust.
rulada-de-curcan.jpg

7. Se intinde carnea pe o folie de aluminiu, care a fost unsa, in prealabil, cu putin ulei,  iar deasupra se intinde uniform umplutura de ciuperci, dupa ce s-a racit putin, apoi se ruleaza si se stange la ambele capete.

Rulada de curcan cu ciuperci
rulada-de-curcan.jpg

8. Peste umplutura de ciuperci se pun castravetii murati iar deasupra se rade cascavalul, apoi se ruleaza cu mare grija, incat sa nu se rupa si sa nu iasa umplutura afara.

Rulada din piept de curcan
rulada-din-piept-de-curcan.jpg

9. Se transfera rulada in tava de copt si se da la cuptor pentru 60 min la temperatura de 190 C. Se serveste ca si aperitiv alaturi de alte aperitive reci sau alaturi de orice garnitura doriti, precum: piure de cartodi, legume facute la aburi etc.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Rulada din piept de curcan tocat cu ciuperci -, dati-ne un Share, pentru a o vedea si altii. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Friptura de porc impanata cu usturoi si telina.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns