Dulceata si gem

Dulceata de agrise rosii

dulceata-de-agrise.jpg

Reteta Dulceata de agrise rosii fara conservanti 100% Naturala ca la mama acasa din Categoria Dulceata si gem. Dulceata de agrise rosii mancaruricugust.

Afla cum sa faci cea mai buna Dulceata de agrise rosii fara conservanti – aromata, cu o culoare naturala si foarte gustoasa pe care ai trebui sa o incerci numaidecat.

Avantajul este, ca rezista pastrata la borcan chiar si 2-3 ani, daca este facuta in conditii de igiena stricta, adica borcanele bine spalate sau sterilizate, si sunt bine infiletate capacele incat sa nu ramana sau sa patrunda aer, care va face ca capacele sa se umfle si, mai apoi, sa exploadeze.

Putin despre Agrisele rosii…

Agrisul este un arbust fructifer de vara, incepe sa rodeasca pe la sfarsitul lunii iunie-inceputul lunii iulie si, care are o inaltime cuprinsa intre 60-120 cm.

Agrisele sunt de doua tipuri: agrise albe si agrise rosii, important este sa le lasam sa se coaca mai bine, pentru ca, vor fi mult mai dulci, decat cele culese in primele zile, adica cam verzi. 

Este, poate, chiar cel mai sanatos fruct, deoarece contine foarte multa vitamina C, fibre naturale, antioxidanti si potasiu, deci, pe langa faptul ca, ne intareste imunitatea, are efecte benefice asupra sistemului cardio-vascular, datorita continutului important de potasiu.

Nu mai zic, agrisele, ca sunt ele albe sau rosii, contin de 10-20 ori mai multa vitmina C decat chiar unele citrice, spre exemplu, portocalele sau lamaiele.

Cum iarna este lunga si facem mai des clatite, papanasi sau blinele, asa ca, este strict necesar sa avem dulceata de casa, fara conservanti indiferent ca este de: capsuni, visine sau agrise.

  • Spre exemplu, blinelele merg foarte bine cu o dulceata acrisoara, cum este cea de visine sau agrise.
  • Dulceata sau gemul de mure, sau capsuni merge foarte bine cu iaurtul natural sau cel gresesc, pentru a nu mai da copiiilor dvs. iaurt cu fructe din comet.
dulceata-agrise-rosii.jpg

Cum sa faci cea mai buna Dulceata de agrise rosii?

Ingrediente:

  • 1.5 kg de agrise rosii;
  • 1 kg zahar tos;
  • Nu adaug niciodata conservant, sare de lamaie, zahar jelifiant sau alte adaosuri si nici nu sterilizez borcanele sau capacele si dulceata rezista 3-4 ani fara probleme. Acum, fiecare face dupa cum este obisnuit.

Dulceata de agrise rosii – Pasi de urmat:

  1. In primul rand, se spala agrisele sub jetul de apa rece si se aleg frunzele ramase de pe urma culesului.
  2. Se varsa intr-o oala de inox cu fundul gros sau de aluminiu, se presara zaharul in ploaie, apoi se ia o furculita si se inteapa, agrisele, pe alocuri, pentru a elibera o parte din suc si a ajuta la topirea mai rapida a zaharului. Se lasa 1-2 h; se amesteca din cand in cand.
  3. Se pune oala pe foc, mai intai, la foc iute, iar dupa ce s-a format spuma si a inceput sa bolboroseasca se reduce flacara la mediu. Important!!! Niciodata sa nu alegeti spuma de la dulceata sau gem.
  4. Se lasa la fiert 40-60 min. amestecand din cand in cand. Dupa ce volumul dulcetii a scazut la jumatate, se reduce flacara la min, pentru a nu se lipi de fundul oalei, se amesteca mai des.
dulceata-de-agrise.jpg

5. Se repartizeaza Dulceata cat este fierbinte direct de pe foc in borcanele curate si uscate, se infileteaza capacele si se acopera cu o paturica sau prosoape groase pana a doua zi dimineata ( min. 12 h.). 

Daca v-a placut reteta de astazi – Dulceata de agrise rosii -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre de dulceata, precum:

Spor la treaba!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]
Share
MancaruriCuGust

Recent Posts

Varza cu Orez de Post

Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…

o lună ago

Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…

o lună ago

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…

2 luni ago

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…

2 luni ago

Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol

Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…

5 luni ago

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…

6 luni ago