Dulceata din coji de pepene verde

Dulceata din coji de pepene

Dulceata din coji de pepene verde
dulceata-din-coji-de-pepene.jpg

Reteta Dulceata din coji de pepene verde pentru iarna ca la mama acasa din Categoria Dulceata si gem. Reteta Dulceata din coji de pepene verde mancaruricugust.

Afla cum poti sa faci cea mai delicioasa si aromata Dulceata din coji de pepene verde deoasebit de gustoasa si aromata pe care nu o vei gasi in comert si, care merita incercata, daca nu ai facut-o pana acum.

Dulceata din coji de pepene rosu ma duce cu gandul in copilarie, cand mama, dupa ce mancam pepene rosu, curata cojile de partea verde si ne facea dulceata pentru iarna, insa ne lasa si noua intr-un bol ca sa mancam.

Aceasta dulceata aparent simpla si banala, pe langa faptul ca, este foarte gustoasa, deoarece cubuletele de coaja vor fi ca si confiate, poate fi folosita la prepararea cornuletelor, checurilor sau a cozonacilor, alaturi de coaja de portocala confiata etc.

Incerc sa prepar Dulceata de pepene verde, ca si alte dulceturi sau gemuri, de altfel, cat mai natural posibil, adica fara a adauga alte ingrediente, precum: coaja de lamaie, conservant sau pectina, care vor schimba mult gustul si aroma dulcetii, ci doar zahar vanilat.

Pregatita corect, urmand pasii de mai jos, veti obtine o Dulceata de pepene rosu exceptional de buna si aromata si va putea fi pastrata la borcan chiar si 2-3 ani fara sa isi schimbe culoarea sau gustul.

Dupa cum se poate observa in prima poza, dulceata este una mai groasa iar cubuletele sunt tari, parca confiate si foarte aromate, asa o pregatesc eu si asa ne place noua, si nu din aia lichida (apoasa) cu mult sirop.

Cum sa faci cea mai buna Dulceata din coji de pepene verde?

Ingrediente:

  • coaja pepene verde (am folosit cojile de la un pepene de 6 kg);
  • 600 g zahar tos + 200 g zahar pe care il vom presara peste cubuletele de coaja;
  • sucul ramas dupa ce ati consumat pepenele verde (alegeti semintele din suc);
  • 1/2 l apa rece de la robinet;
  • 1-2 pliculete zahar vanilat pentru o aroma blanda si cat mai naturala

Dulceata din coji de pepene – Mod de pregatire:

  1. In primul rand, se pun la fiert, intr-o cratita de inox sau aluminiu, ingredientele din care urmeaza sa facem siropul: apa, sucul de pepene si zaharul tos si se lasa sa fiarba pana isi reduce volumul la 1/2.
  2. Separat, se curata de partea verde, incat sa ramana partea alba si cea rozalie de la interior, cum se poate veadea, de altfel, in poza de mai jos.
  3. Se taie cubulete coaja de pepene, apoi se presara deasupra cele 200 g de zahar tos, se amesteca si se lasa pana este gata siropul.
Dulceata de pepene rosu coaja
dulceata-din-coji.jpg

4. Dupa ce siropul a scazut la jumatate se adauga cubuletele din cojile de pepene, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc maxim pana da in clocot, apoi se reduce la mediu.

  • Se amesteca din cand in cand.

5. Cand dulceata a inceput sa bolboroseasca si siropul se vede cu ochiul liber ca s-a ingrosat, se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba pana este gata (cca 3 h).

  • Nu lasati dulceata nesupravegheata si incercati sa amestecati cat mai des posibil, pentru ca, sa nu se lipeasca de fundul cratitei, deoarece pe langa gustul amar va fi si foarte greu de spalat cratita.
Reteta Dulceata din coji de pepene rosu
dulceata-de-pepene-rosu.jpg

6. Dupa ce dulceata este gata o repartizati in borcanele curate si uscate, apoi infiletati capacele etansi incat sa nu patrunda aer, care va face numai rau dulcetii, acoperiti borcanele cu o paturica sau prosoape si le lasati cca 12 h.

Sfat:

  • Incercati sa preparati dulceata sau gemul in cratita de inox cu fundul gros sau aluminiu, deoarece nu se va lipi de fund, daca veti amesteca regulat (Sa n-o lasati nesupravegheata!!!) si
  • Chiar daca s-a lipit putin va fi mult mai usor sa o curatati in comparatie cu cratitele emailate, care se curata foarte greu si nici nu se curata bine.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Dulceata din coji de pepene verde -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Dulceta de pepene galben.

Pofta buna si spor la treaba!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...