Dulceata de piersici reteta fara conservanti

Dulceata de piersici fara conservanti

Dulceata de piersici reteta fara conservanti
dulceata-de-piersici.jpg

Dulceata de piersici fara conservanti din Categoria Dulceata si gem pregatita in casa, cu aroma sa blanda, catifelata, este printre preferatele mele.

Afla cum poti sa faci cea mai gustoasa si aromata Dulceata de piersici fara conservanti 100% Naturala de care sa te bucuri pe timpul iernii si, care rezista 2-3 ani la borcan.

Piersicile cu gustul lor dulce-acrisor sunt foarte potrivite, pentru dulceata, gem sau marmelada, preparate in casa.  Voi incerca sa va impartasesc din experienta mea, pentru a pregati cea mai gustoasa si aromata dulceata de piersici.

Nu masor niciodata cantitatile, pun totul la ochi, deja am ochiul  si mana formate. Indiferent, ca faceti dulceata, gem sau marmelada de casa, incercati sa le gatiti cat mai natural, fara conservanti, pectina sau sare de lamaie.

Dulceata de piersici – cateva sfaturi utile…

La prepararea dulceturilor de casa se folosesc doar 2-3 ingrediente: fructe, zahar si apa, daca optati sa preparati siropul in care veti adauga fructele si le veti fierbe pana sunt gata.

Niciodata n-am folosit si nu voi folosi zahar gelifiant din mai multe motive, si anume:  contine pectina si omniprezentele „E”-uri, care, evident, schimba gustul si textura produsului final, nu mai zic de sanatate.

Pectina, vorbim despre pectina naturala sau Bio, este o fibra naturala prezenta mai in toate fructele (mere, gutui, caise, morcov, cojile de citrice etc.), insa poate fi si sintetica, care nu este chiar atat de sanatoasa, pentru sanatatea noastra.

Daca tot cumparam fructe proaspete din piata, nu inteleg, de ce trebuie adaugam pectina sintetica, E-uri, care si asa sunt peste tot in produsele, pe care le consumati.

Nu vad rostul, de ce sa folosim pectina sintetica (E440), daca este prezenta in fructele proaspete, sau zahar gelifiant? Incercati sa evitati, pe cat posibil, toate produsele sintetice, care sunt nesanatoase pentru organismul nostru.

Pentru a obtine cea mai gustoasa si aromata dulceata de casa, nu trebuie sa o preparati in cantitati mari, 1-3 kg, in caz contrar, isi va schimba culoarea si aroma.

Pentru a obtine o dulceata sau un gem rafinat cu un gust, culoare si o aroma cat mai aproape de cele naturale, trebuie sa folositi fructe coapte, preferabil, de tara si sa nu fierbeti mult.

Niciodata sa nu fierbeti dulceata prea mult, de ordinul orelor, deoarece isi va schimba considerabil, atat gustul, cat si aroma, dar si culoarea, care va deveni maronie spre negru.

Ma intreb ce mai ramane nutritiv din fructele alea, care au fost fierte 4-6 h, cum procedau bunicile la tara, care nu cunosteau prea multe despre vitamine si minerale?

Cum sa faci cea mai buna Dulceata de piersici fara conservanti?

Ingrediente:

  • 3 kg piersici coapte;
  • 0,9 kg zahar tos;
  • 0,6 l apa rece de la robinet;

Mod de preparare:

  1. Mai intai ne ocupam de sirop: intr-o cratita de inox cu fundul dublu sau de aluminiu, adaugam apa si zaharul, aprindem focul si lasam sa fiarba, la foc mediu, pana scade la jumatate.
  2. Piersicile le spalam bine sub jetul de apa rece, le taiem in doua, le scoatem samburii, apoi le taiem felii.
  • Sa nu decojiti, nici intr-un caz, piersicile, deoarece in coaja sunt cele mai multe vitamine, pe care ar fi pacat sa le irosim inzadar.

3. Dupa ce siropul a scazut la jumatate, adaugam piersicile, care in scurt timp vor deveni sticloase, gratie siropului.

4. La inceput (primele 30 min), lasam sa fiarba la foc mediu spre mare, apoi, cand dulceata incepe sa bolboroseasca, reducem flacara la mediu si lasam sa fiarba, alte 20 min, amestecand continuu.

Reteta Dulceata de piersici
dulceata-de-piersici.jpg

Dulceata de piersici – Cateva sfaturi utile…

5. Dupa ce volumul dulcetii s-a redus la jumatate, dam focul la minim si lasam sa fiarba, pana dulceata este gata (cca 25-30 min).

  • Nu uitati sa amestecati mai des ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei.

Safat: Daca sunteti novice in prepararea dulceturilor si a gemurilor, va dau unele sfaturi, pentru a determina, daca gemul este gata sau, nu:

  • Luati cu ajutorul unei lingurite putina dulceata, pe care o puneti pe o foarfurie, lasati-o sa se raceasca 30 sec., apoi cu aceiasi lingurita faceti in sant in mijloc, daca peretii „santului” nu se unesc, atunci dulceata este gata.
  • Luati cu o lingurita putina dulceata, suflati putin, sa se raceasca, apoi picurati un strop pe o unghie si ridicati degetul in sus, daca picatura de dulceata este densa si nu curge in jos sau curge foarte lente, atunci dulceata este gata.
Dulceata de piersici de casa
dulceata-de-piersici.jpg
  • La final, obtinem cea mai rafinata si cea mai gustoasa dulceata de piersici, pe care ati gustat-o vreodata, cu o culoare si o aroma deosebite.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Dulceata de piersici fara conservanti -, dati-ne un Share/Like! Asteptam si recenziile Dvs.! Ajutati-ne sa crestem! Multumim!

Totodata, va recomandam, sa vedeti si reteta noastra de Dulceata de ceapa rosie de inspiratie frantuzeasca – nemaipomenit de gustoasa si rafinata pe care ar trebua sa o faci numaidecat.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...