Dulciuri de casa

Prajitura cu banane, branza si coniac

 

prajitura-cu-banane-branza.jpg

Prajitura cu banane, branza si coniac a la Mancaruricugust – exceptional de gustoasa, frageda si aromata pe care ar trebui sa o incerci numaidecat – din Categoria Dulciuri de casa. Reteta Prajitura cu banane mancaruricugust.

Afla, cum si de ce ingrediente ai nevoie, pentru a face cea mai delicioasa si aromata Prajitura cu banane, branza si coniac potrivita pentru ceaiul de dupa amiaza.

Cred, ca mai fiecare dintre dvs. are cate 2-3 banane ratacite prin frigider, care incep, deja sa se inegreasca, vorbim de coaja, asa ca, incercati aceasta formidabila Prajitura cu banane si, va asigur, ca o veti face si a doua oara, si a treia oara.

Copiii adora aceasta delicioasa Prajitura, deoarece are miros de banane si branza de vaci (copiii adora lactatele, in special, branzica dulce, mai ales, cu banane. Un deliciu!!!), insa, in acest caz, ar trebui sa puneti mai putin coniac sau chiar deloc.

In general, imi plac nespus de mult prajiturile pe baza de branza si fructe, evident, de cativa ani tot vreau sa postez aceasta reteta super-delicioasa si tot amanam si iata, in sfarsit, i-a venit si ei randul.

Este o prajitura usor de facut, din ingrediente simple si ieftine, extrem de gustoasa si aromata, desertul ideal de duminica seara servit alaturi de o cana de ceai, ciocolata calda, coctail pe baza de lapte sau sos de fructe (capsuni sau coacaze), inghetata etc.

Cum se face cea mai buna Prajitura cu banane, branza si coniac?

Ingrediente:

  • 2 banane coapte, uitate prin frigider;
  • 3 oua, preferabil, de tara sau de la gaini crescute la sol, pentru ca, au galbenusul mai portocaliu si va iesi prajitura mai galbena.
  • 150 gr branza dulce de vaci; Nu este obligatoriu sa treceti branza de vaci prin sita, este mult mai gustos, cand mancand din prajitura, dai si peste bucati de branzica dulce si aromata.
  • 2 pahare cu faina;
  • 100 gr iaurt natural sau lapte batut;
  • 50 gr unt 82 % grasime;
  • 25 ml coniac de calitate;
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie;
  • 1 pachetel zahar vanilat;
  • 1 pachetel praf de copt
  • zahar pudra si fructe pentru ornat
prajitura-cu-banane.jpg

Mod de preparare Prajitura cu banane si branza de vaci:

  1. In primul rand, se bat ouale, cu ajutorul unei furculite, cu zaharul vanilat, zaharul si coniacul pana se formeaza o spuma albuie deasupra.
  2. Bananele, se curata de coaja, apoi se paseaza cu ajutorul unei furculite sau le dati prin robotul de bucatarie.
  3. Separat, se amesteca faina cu praful de copt; untul, se taie cubulete (pentru a se topi mai iute), se pune intr-un ibric si se incalzeste pana la aprox. 28-300 C (ibricul trebuie sa fie usor fierbinte la atingere), apoi se ia de pe foc, daca nu toate cubuletele s-au topit uniform, nu va faceti griji, se vor topi de la caldura degajata de ibric.
  4. Se tapeteaza tava cu unt sau ulei si faina; se preincalzeste cuptorul la 180-1900 C
  5. Se adauga, pe rand, bananele pasate, se amesteca, urmate de branza dulce de vaci, se amesteca bine pane se incorporeaza in compozitia de oua, apoi se adauga coaja rasa de lamaie si untul topit.
  6. Imediat, se adauga ingredientele uscate (faina si praful de copt), se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 min sau pana trece cu brio testul scobitorii.
prajitura-cu-branza.jpg

Nota: Poate fi servita, cum am spus mai sus, cu ceai, coctail lactat sau alaturi de un vin alb sau rose demi-dulce, care se preteaza cu branza, pentru cei care consuma, fireste.

prajitura-cu-branza.jpg

Dupa ce a fost scoasa de la cuptor se lasa putin sa se raceasca

7. Dupa ce a fost scoasa, prajitura, din cuptor se lasa sa se raceasca, apoi se presara uniform zahar pudra, cu ajutorul unei site mici, si se portioneaza dupa preferinta fiecaruia.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Prajitura cu banane, branza si coniac -, dati-ne un Share/Like. Ne-ar fi de mare ajutor! Multumim! 

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tarta cu mere si iaurt – nemaipomenit de pufoasa si exceptional de gustoasa pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]
Share
MancaruriCuGust

Recent Posts

Varza cu Orez de Post

Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…

o lună ago

Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…

o lună ago

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…

2 luni ago

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…

2 luni ago

Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol

Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…

5 luni ago

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…

6 luni ago