Medalion de Somon la Gratar cu Sos de Iaurt Grecesc pe pat de salata de varza cu mult marar verde din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare.
Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun Medalion de somon la gratar servit cu sos de iaurt grecesc si salata de varza alba cu mult marar verde si ulei de masline.
Pentru ziua de astazi, am ales sa pregatesc un medalion de somon la gratar, servit alaturi de o simpla salata de varza alba si sos de iaurt cu usturoi si marar verde.
Deoarece, dintre toate preparatele din peste, Somonul/Medalionul de somon la gratar mi se pare cel mai rafinat si gustos, care nu se compara cu niciun alt peste.
Somonul are cea mai fina si delicata carne, care nu necesita, in prealabil, o marinada, ci, pur si simplu, merge facut imediat asezonat cu sare, masat cu ulei de masline extravirgin si fript cate 2-3 min pe fiecare parte si cam atat.
Beneficiile consumului carnii de somon sunt numeroase si dovedite stiintific, vorbim aici de cel salbatic, care se datoreaza, in principal, continutului ridicat de Omega3.
Bogat in vitamine, minerale, proteine, acizi grasi Omega 3, aminoacizi esentiali etc., somonul, a devenit din ce in ce mai cautat si mai des intalnit aliment in dieta romanilor.
Printre beneficiile aduse sanatatii organismului uman, pot fi enumerate: sanatatea inimii, reducerea nivelului de colesterol, prevenirea aparitiei unui infarct etc.
Vorbim aici despre somonul salbatic si nu despre cel crescut artificial, in crescatorii, care ne poate face mai mult rau decat bine, fiindca este hranit cu antibiotice.
Pentru a obtine un somon fraged si gustos, trebuie pregatit exact cum trebuie si cat trebuie somonul, pentru a-si pastra aroma catifelata, cat si proprietatile nutritive exceptionale, atat de importante pentru sanatate.
Pentru a pregati, probabil, cel mai gustos si suculent medalion de somon, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
4. Cand gratarul este bine incins, asezam cu grija medalioanele si le lasam cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos.
5. Cat se frig medalioanele, luam un bol, adaugam iaurtul gresesc, usturoiul dat prin presa pentru usturoi, restul mararului, sare, piper negru si uleiul de masline, amestecam bine.
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Medalion de Somon la Gratar cu Sos de Iaurt -, dati-ne un Share sau Like. Multumim anticipat!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastra, precum:
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…