Perele, intaresc imunitatea si normalizeaza tensiunea arteriala un articol din Categoria Articole utile. Afla, care sunt cele 16 beneficii ale consumul de pere.
Beneficiile consumului de pere sunt nenumarate, insa in acest articol vom aborda pe cele mai importante dinte ele, asa ca, vezi care sunt cel 16 motive pentru care sa consumi delicioasele Pere.
Originare din vestul Asiei, muntii Himalaya, zemoasele pere merg consumate ca atare, cat si pregatite in compot, dulceata, gem, prajituri, pandispan sau inabusite in vin.
Zemoasele si parfumatele pere au o multitudine de beneficii asupra sanatatii umane, de aceea, este recomandat de a se consuma cat mai des aceste delicioase fructe pline de vitamine, minerale, fibre si zaharuri naturale benefice.
Sarace in calorii, doar 100 kcal per portie si colesterol 0, perele, reprezinta o sursa excelenta de vitamina C, fibre naturale si au un indice glicemic scazut.
Bogate in:
Din acest motiv, se recomanda a se consuma cu tot cu coaja, deoarece contin multe vitamine, minarale si fibre, care ne aduc numai si numai beneficii organsmului nostru, totodata, ferindu-ne de diferite boli.
Sunt indicate in cazul persoanelor care sunt la dieta sau tin o cura de slabire, deoarece dau acea senzatie de satietate, contin multe fibre naturale, 18% din necesarul zilnic recomandat, si, cel mai important lucru este ca nu ingrasa (100 kcal/100 gr).
Ca tot suntem in plin sezon al recoltarii zemoaselor si parfumatelor pere, incercati sa introduceti in dieta de zi cu zi cat mai multe fructe, printre care si pere, care vor tine virozele sezoniere la distanta si va vor feri si de alte boli, precum: cancerul, gripa, osteoporoza etc.
Specialistii ne recomanda sa consumam perele cu tot cu coaja, ca si oricare alt fruct, deoarece, tocmai in coaja sunt cele mai mulde vitamine, minerale si fibre naturale atat de necesare organismului uman.
9. Reduc semnificativ riscul aparitiei unui accident vascular cerebral,datorita antioxidantilor prezenti in pe
10. Au efect laxativ,acest lucru datorindu-se conținutului ridicat de fibre naturale (cca 25 % DRZ) în comparație cu alte fructe, de aceea, este recomandat sa se consume pere in cazul constipatiei;
11. Previn aparitia osteoporozei, reumatismului, artritei, datorita borului din compozitia sa, care nu face, dacat sa ajute la fixarea calciului in oase;
12. Reduc nivelul colesterolului rau din sange, ferindu-ne, astfel, de riscul producerii unui atac cerebral;
13. Au un efect detoxifiant,datorită fibrelor naturale, pe care le conțin si, care este recomandat sa le consumăm cat mai des posibil;
14. Datorita continutului ridicat de acid folic este recomandat consumul de pere femeilor insarcinate, care vor purta sarcina mai usor, totodata inlaturand riscul pierderii sarcinii;
15. Au impact pozitiv asupra vederii, datorita continutului ridicat al vitaminei A;
Apreciate pentru aroma, gust, dar si, proprietati, perele, sunt utilizate pe larg in gastronomie din intrega lume, la prepararea dulceturilor, gemurilor, tuicii, compoturilor, placintelor, dar si, in industira cosmetica.
Se pot consuma in stare cruda, ca atare sau sub foarma de sucuri, smoothie, dar si fierte: in compoturi, gemuri si marmelade, inabusite in vin, in prajituri, la prepararea diverselor sosuri, pentru carne etc.;
Se recomanda a se consuma cu tot cu coaja, deoarece contin multe vitamine, minarale, zaharuri si fibre naturale, care ne aduc numai si numai beneficii organsmului nostru.
Ca sunt consumate in stare cruda, uscate (deshidratate), sub forma de gem sau dulceata, compoturi, sosuri, chatney, prajituri sau alte deserturi etc, parfumatele pere, nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra, care trebuie sa fie cat mai echilibrata.
!!! Daca v-a placut articolul de astazi – Perele, intaresc imunitatea si normalizeaza tensiunea arteriala -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si articolul nostru – Kaki, fructul divin.
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…