Ciorba radauteana reteta originala de pui din Categoria Ciorbe si supe. Afla, cum sa gatesti cea mai gustoasa Ciorba radauteana cu piept de pui, pentru cei mofturosi carora nu le place ciorba de burta din cauza mirosului pregnanat de intestine.
Este o reteta destul de simpla pe care o puteti pregati la ocazii speciale sau, cand, pur si simplu, v-ati cam saturat de ciorbele cele de zi cu zi si va doriti ceva nou, consistent si gustos.
Special conceputa, pentru cei carora nu le place ciorba de burta, mai exact, carora nu le place mirosul si gustul pregnant de stomac sau intestine, care se simte in timpul prepararii preparatului.
Ca si aspect sau gust, seamana foarte mult cu ciorba de burta, insa nu are gustul si mirosul ala de intestine fierte, pe care multe persoane nu il suporta sau chiar le vine sa vomita.
Denumirea de „Ciorba radauteana ” i se trage de la numele orasului Radauti, unde a fost pregatita si servita, pentru prima data, intr-un restaurant, de catre bucatarul Cornelia D. prin anul 1979.
Cum am spus putin mai sus, reteta a fost creata ca si alternativa la Ciorba de burta pe care unele persoane nu o pot manca din cauza mirosului pregnant de intestine.
7. Morcovul ras si cateii de usturoi se soteaza 2-3 min in uleiul de masline extravirgin; se agauga in cratita cu supa, urmati de castravetele/gogosarul murat; se lasa sa fiarba la foc mediu 3-4 min sau pana s-au patruns.
8. Se varsa smantana intr-un bol, urmata de supa, care s-a racit cat de cat, se amesteca, cu ajutorul unei furculite, apoi se completeaza, treptat, cu supa fierbite din cratita.
Sfat: Aveti mare grija sa nu se branzeasca!!! De aceea, este recomandat ca smantana cu supa din bol sa ajunga treptat la temperatura supei din cratita, pentru a evita branzirea in momentul cand va fi turnata in cratita.
9. La final, se adauga otet dupa gust, sare, daca este cazul, si mararul tocat; se acopera oala cu un capac potrivit si se lasa sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de servire.
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Ciorba radauteana reteta originala -, dati-ne un Share/Like! Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…