Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce

 

Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce
ciorba-a-la-grec.jpg

Ciorba a la grec de pui cu ciuperci si porumb dulce din Categoria Ciorbe si supe. Afla cum sa faci cea mai delicioasa si catifelata Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce, care iti va incalzi sufletul pe timpul iernii si nu numai. Gasesti reteta aici cu poze si pasi de urmat!

Ciorba a la grec, cred ca, se afla pe locul doi, printre preferintele romanilor, dupa ciorba de burta, fireste. Este o ciorba aromata, dreasa cu smantana si ou si extrem de gustoasa perfecta pentru cei carora le plac ciorbele, mai ales, in sezonul rece, cand ne dardie sufletul de frig.

De obicei, se prepara cu orez, insa eu prefer sa o prepar cu mai multe legume, printre care se numara, porumbul dulce si ciupercile, care nu fac altceva, decat sa sporeasca si sa dea un plus de aroma ciorbei a la grec.

Ceea ce o deosebeste, de alte ciorbe este felul, cum este pregatita si consistenta, bineinteles, este o ciorba fina, cu o aroma si un gust aparte, greu de de confundat cu al altei ciorbe sau supe si reprezinta o alternativa buna, pentru cei carora nu le place Ciorba de burta.

Cum sa faci Ciorba a la grec mancaruricugust?

Pentru a pregati Ciorba a la grec, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat;
  • 1 ceapa medie;
  • 400 – 500 gr amestec legume congelate (preferabil, sa contina si ciuperci);
  • 5 linguri porumb dulce de la conserva;
  • 2 oua, preferabil de tara sau de la gaini crescute la sol, pentru ca, au galbenusul portocaliu;
  • 2-3 litri de supa de pui sau apa de la robinet;
  • 200 gr smantana grasa (intotdeauna, folosesc smantana fermentata);
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura marar verde
Ciorba a la grec mancaruricugust
ciorba-a-la-grec-cu-ciuperci.jpg

Mod de pregatire:

  1. Spalam pieptul de pui, apoi il punem la fiert intr-o oala, in care am adaugat supa din tacam de pui sau apa de la robinet, o ceapa intreaga (fara coaja, fireste),foaia de dafin si piperul negru.
  2. Cand pieptul de pui este aproape fiert (cca 20-25 min), adaugam amestecul de legume congelate, inclusiv porumbul dulce; lasam sa fiarba in continuare. Intr-un bol de ceramica, scoatem 2-3 polonice de supa din oala si lasam sa se raceasca.
  3. Dupa ce pieptul de pui a fiert, il scoatem pe un fund de lemn si il taiem fasii de cca 1 cm grosime, apoi il punem din nou in oala si lasam sa fiarba alte 5-10 min., apoi oprim aragazul.
  4. Separat, intr-un alt bol,  vom bate ouale cu un praf de sare, cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam smantana si continuam sa batem, pana se incorporeaza integral, iar amestecul va capata consistenta unei emulsii mai groase.
  5. In bolul cu emulsia de ou si smantana adaugam, mai intai, supa rece (din bol), apoi, treptat, supa fierbinte din oala, amestecam bine si avem grija sa nu se taie compozitia de ou. Emulsia va trebui sa aiba o temperatura relativ apropiata celei din cratita, in caz contrar, se va taia, in momentul, cand o vom adauga in cratita cu ciorba. Aveti mare grija!!!
  6. La final, se adauga mararul tocat fin si uleiul de masline extravirgin, aprindem din nou aragazul si lasam sa dea un clocot si, atat.
ciorba a la grec cu pui
ciorba-a-la-grec-cu-ciuperci.jpg

Pregati in acest mod, si anume, cu multe legume, va rezulta o aromata, consistenta si foarte gustoasa ciorba a la grec preparata in casa.Pentru a vedea o delicioasa retete Ciorba de perisoare de manzat, dati click aici, unde veti gasi reteta cu poze si pasi de urmat.

!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce -, dati-ne un Share. Multumim anticipat!

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Lasă un răspuns