Mancare de cartofi cu vanata coapta

Reteta Mancare de cartofi cu vanata coapta, de post, din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Cum sa faci cea mai gustoasa Mancare de cartofi cu vanata coapta, de post.

Pentru ca, suntem in postul Pastelui si multi dintre dvs. nu mai stiti, deja ce mancare sa mai faceti, desi postul abia a inceput, dar, parca, v-ati saturat de tot si de toate, va recomand, sa incercati cea mai gustoasa si parfumata Mancare de cartofi cu vanata coapta. Sigur, nu ati mancat asa ceva pana acum!

Un fel de mancare cat se poate de simplu, din ingrediente putine si ieftine, care se pregateste destul de usor si nu necesita mari cunostinte in ale gatitului.

Presupun, ca majotitatea dintre dvs. aveti in congelator pungute cu vanata coapta, pe care, o folositi la prepararea salatelor, insa nici nu stiti cat gust si ce aroma poate da Mancarii de cartofi. Aroma de fum, daca vinata este coapta pe aragaz sau pe carbuni ( nu imi place vanata si ardeiul copti in cuptor!!!), va conferi o gust absolut delicios, de fum, Mancarii de cartofi.

Cum sa faci cea mai gustoasa Mancare de cartofi cu vanata coapta?

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 250 gr vanata coapta;
  • 1 lingurita boia dulce;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • sare si piper negru dupa gust;
  • 1 foaie de dafin;
  • 1 cana cu apa sau supa de legume fierbinte;
  • 1 legatura de marar verde

Mod de preparare:

  1. Se curata si se toaca marunt ceapa si morcovul; cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau dupa preferinta fiecaruia;
  2. Se pun la calit ceapa si morcovul, doar cat sa se inmoaie putin, apoi se adauga, pe rand, boiaua si pasta de tomate; se amesteca si, imediat, se adauga cartofii taiati sferturi, deoarece boiaua are tendinta de a se arde.
  3. Se lasa sa se inmoaie cartofii putin (3-5 min.), apoi se adauga supa fierbinte, foaia de dafin si piperul negru.
  4. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga vanata copata si sare dupa gust; la final, se adauga mararul tocat, se acopera ceaunul cu un capac si se lasa sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de a fi servita.

Pofta buna!

Sprijiniti blogul, dati-ne un Share! Multumim!

Comentari