Piept de pui cu sos de ciuperci si piure de cartofi gatit la tigaie – o reteta simpla, nespus de aromata si gustoasa – din Categoria Mancaruri cu carne. Afla, cum sa faci cel mai gustos Piept de pui cu sos alb si ciuperci si masline servit cu piure pufos de cartofi cu ceapa verde.
Pieptul de pui, cred ca, este cel mai practic aliment din bucataria de zi cu zi, deoarece nu nesecita mult timp pentru pregatire, este accesibil oricui si destul de gustos, daca este gatit cum trebuie, fireste, adica sa ramane suculent si nu fad si uscat, lipsit de gust.
Gatita asa reteta de Piept de pui cu sos de ciuperci , respectand intocmai, pasii de mai jos, pieptul de pui, va fi deoasebit de gustos, aromat si suculent, servit ca si fel principal la cina de duminica, cu un piure pufos de cartofi, nu va face altceva, decat sa aduca buna dispozitie in sanul familiei.
3. Se incinge uleiul de masline, apoi se rumenesc usor fasiile de piept cate 2-3 min. pe fiecare parte, apoi se micsoreaza focul, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit 5-7 min.
4. Se adauga untul si se mai lasa alte 2-3 min., se scoate pieptul intr-un bol de stica sau ceramica si se acopera, pentru a se pastra caldut si la indemana, pentru mai tarziu.
5. Se adauga, in tigaia in care a fost prajit pieptul, mai intai, partea alba a cepei verzi, morcovul si usturoiul, se soteaza 1-2 min, urmate de ciupercile feliate; se soteaza alte 3-5 min, apoi se se adauga partea verde a cepei si maslinele, se amesteca si, imediat, se presara faina de grau.
6. Se amesteca totul cu o lingura de lemn, apoi se stinge cu supa de pui sau de legume si se adauga smantana, sare si piper negru dupa gust; se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 min. sau pana se ingroasa sosul.
7. Apoi, se adauga pieptul prajit si mararul; se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba alte 1-2 min, apoi se opreste aragazul. Se serveste cu piure pufos de cartofi.
!!! Daca v-a placut acesta reteta de astazi – Piept de pui cu sos de ciuperci si piure -, dati-ne un Share, pentru a impartasi cat mai multor persoane acesta reteta deosebit de gustoasa si aromata. Multumim, pentru sprijinul acordat!
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…