Spanac cu oua ochiuri

Spanac cu oua ochiuri. Vezi, cum se prepara reteta de Spanac sau Mancare de spanac, gatit la ceaun, cu oua ochiuri, crocante pe margine si cu galbenusul moale si cremos, care iti aluneca pe gat.

Ca tot suntem in plin sezon al cultivarii fragedului si delicioasului spanac, desi este de sera, totusi este mult mai bun, decat cel congelat din comert, daca stim sa il alegem corect.

Cred ca, multe dintre dvs. ati patit-o, macar odata, sa luati spanac din piata si cand atit ajuns acasa sa constatati, dupa ce ati gustat din el, ca strange gura punga si, parca peste dinti s-a depus un strat de nu stiti ce minunatie, probabil, a fost stropic cu ceva „natural”.

Ideal, ar fi sa gustati inainte sa cumparati spanac din piata, insa nu prea ai cum, deoarece spanacul este plin de pamant si nu ne permitem sa gustam, nu este igienic, mai ales, acum cu pandemia asta.

Traditionalul si deliciosul Spanac sau Mancarea de spanac se serveste cu oua ochi deasupra, a caror galbenusi curge peste spanacul si asa cremos, dand un gust dulceag si bun, rau de tot! Ce sa mai! Este combinatia perfecta!!!

Un fel de preparat simplu, din ingrediente simple si foarte satios, apreciat de cei micuti, care, pur si simplu, il adora asa cu galbenusul curgang, care este foarte cremos si duuulce…

Ingrediente:

  • 1 – 1.5 kg spanac proaspat;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 1-2 lingura smantana fermentata;
  • 100-150 ml supa de pui/legume sau lapte.
  • 1 foaie mica de dafin;
  • sare si piper negru macinat, dupa gust;
  • un praf de ghimbir;
  • 1 lingura ulei de masline sau de floarea soarelui;
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare:

  1. Spanacul, se varsa intr-o strecuratoare mare pentru paste, se curata de frunzele batrane si uscate si se spala bine, fiecare frunzulita in parte, pentru ca, sa nu ramana pamant, care v-a scartii in dinti si nu este prea placut acest lucru;
  2. Dupa ce l-am spalat, il varsam in strecuratoare, il scuturam putin, apoi asezam strecuratoarea pe un prosop, pentru ca, sa absoarba din apa ramasa de pe urma spalarii.
  3. Se spala bine si se toaca cubulete: ceapa, morcovul si usturoiul; mararul, la fel, se spala si se toaca fin.
  4. Spanacul, dupa ce s-a scurs de apa, il tocam, cat de cat fin. IMPORTANT!!! Nu fierb niciodata spanacul inainte, doar pe cel, care strange gura punga, ca, in fond, ce vitamine mai raman, daca, mai intai, il fierbem si apoi il mai si gatim…
  5. Se soteaza putin legumele in uleiul de masline, apoi adaugam: praful de ghimbir si, treptat, spanacul, care a fost tocat, anterior.
  6. Cand si-a microsat cam 1/3 din volum, se adauga supa sau laptele; se lasa sa fiarba la foc mediu cca 5-7 min, apoi se adauga smantana, sare si piper dupa gust; se mai lasa alte 2-3 min, apoi se adauga mararul verde si se opreste focul.
  7. Intr-o tigaie antiaderenta se adauga 1 lingura de ulei de floarea soarelui si, cand s-a incins, se adauga ouale cu un praf de sare, pentru a se rumeni frumos pe margine si galbenusul sa ramana moale si cremos… Mi se face pofta numai cand ma gandesc!!!

Pofta buna! Daca v-a placut reteta, dati-ne un Share! Multumim!

Comentari