Piept de pui cu sos de ciuperci si piure

Piept de pui cu sos de ciuperci si piure de cartofi gatit la tigaie din Categoria Mancaruri cu carne. Afla, cum sa faci cel mai gustos Piept de pui cu sos cremos de ciuperci si masline servit cu piure pufos de cartofi.

Pieptul de pui, cred ca, este cel mai practic aliment din bucataria de zi cu zi, deoarece nu nesecita mult timp pentru pregatire, este accesibil oricui si destul de gustos, daca este gatit cum trebuie, fireste, adica sa ramane suculent si nu fad si uscat, lipsit de gust.

Gatit asa, respectand, intocmai, pasii de mai jos, pieptul de pui, va fi deoasebit de gustos, aromat si suculent, servit ca si fel principal la cina de duminica, cu un piure pufos de cartofi, nu va face altceva, decat sa aduca buna dispozitie in sanul familiei.

Ingrediente:

  • 1 piept mare de pui dezosat si depielat;
  • 3-4 fire ceapa verde;
  • 600 gr ciuperci champignon albe sau brune;
  • 1 morcov mediu;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 150 gr masline;
  • 1 pahar supa de pui sau de legume;
  • 1 lingura faina alba de grau;
  • 200 gr smantana;
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust;
  • un praf ghimbir – pudra, pentru o nota picanta;
  • 20 gr unt 82% grasime;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1 legatura marar verde;

Pentru piure:

  • 1 kg cartofi rosii;
  • 25 gr unt 82% grasime;
  • sare dupa gust;
  • 1-2 fire ceapa verde (doar partea verde);
  • 1-2 linguri de lapte integral 3.2-3.5% grasime

Mod de preparare:

  1. Mai intai, se pregateste pieptul de pui; se indeparteaza pielitile, apoi se taie in fasii de 2 cm grosime sau dupa preferinta fiecaruia dintre dvs., apoi se sareaza si pipereaza.
piept-de-pui-cu-sos.jpg
  1. Se curata, se spala si se toaca legumele: ceapa verde – se toaca separat partea alba de cea verde; morcovii se taie in doua pe lung, apoi se feliaza; cateii de usturoi se feliaza; ciupercile- se taie in doua, apoi se feliaza.
  2. Se incinge uleiul de masline, apoi se rumenesc usor fasiile de piept cate 2-3 min. pe fiecare parte, apoi se micsoreaza focul, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit 5-7 min, apoi se adauga untul si se mai lasa alte 2-3 min.
  3. Se scoate pieptul int-un vas/bol de ceramica si se acopera, pentru a se pastra caldut.
  4. Se adauga, in tigaia in care a fost prajit pieptul, mai intai, partea alba a cepei verzi, morcovul si usturoiul, se soteaza 1-2 min, urmate de ciupercile feliate; se soteaza alte 3-5 min, apoi se se adauga partea verde a cepei si maslinele, se amesteca si, imediat, se presara faina de grau.
  5. Se amesteca totul cu o lingura de lemn, apoi se stinge cu supa de pui sau de legume si se adauga smantana, sare si piper negru dupa gust; se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 min., pentru ca, sa se ingroasa sosul, apoi se adauga pieptul prajit si mararul; se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba alte 1-2 min, apoi se opreste aragazul. Se serveste cu piure pufos de cartofi.

Pofta buna! Daca v-a placut acesta reteta, dati-ne un Share, pentru a impartasi cat mai multor persoane acesta reteta deosebit de gustoasa si aromata. Multumim!

Comentari