Conopida pane

Reteta Conopida pane prajita la tigaie din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa si crocanta Conopida pane, care poate fi folosita ca si aperitiv, impreuna cu un sos de usturoi, sau ca garnitura la preparatele din carne sau peste.

Secretul este ca Conopida sa fie fiarta si apoi prajita exact cat trebuie, sa ramana crocanta si sa isi pastreze atat aroma, cat si, mai multe din vitaminele si mineralele din compozitia sa. Dintr-o capatina obtii 4 portii zdravene de Conopida pane – gustarea ideala, care se preteaza alaturi de orice aperitiv festiv. De obicei, o prajesc la tigaie, insa dvs. puteti sa o prajiti la baie de ulei (in friteuza).

Nu mai zic, cat de sanatoasa, hranitoare si gustoasa este Conopida! Bogata in vitamine C, B6, E, K, minerale calciu, fluor, magneziu, mangan, potasiu etc., fibre naturale etc. si , care ajuta la buna functionare a inimii si aparatului cardio-vascular, in general, si este saraca in calorii – 25kcal/100 gr.

Incercati sa consumati cat mai multa conopida in stare cruda (in salate) si, daca alegeti sa o gatiti, atunci sa o fierbeti cat mai putin, doar 1-3 min., pentru ca, sa pastrati cat mai multe itamine si minerale esentiale pentru buna functionare a intregului organism.

Ingrediente:

  • 1 capatina conopida;
  • 2-3 oua, preferabil de tara;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • faina (puteti sa inlocuiti faiana );
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se pune apa la fiert (2-3 l ) cu 1 lingurita de sare Intr-o cratita mare.
  2. Se curata, se spala si se rupe in buchetele de marime potrivita, conopida.
  3. Se bat ouale cu un praf de sare si piper negru pana formeaza o spuma alba deasupra.
  4. Cand apa a dat in clocot, se adauga buchetele de conopida si se 2-3 min, apoi se scoate intr-un strecurator, care este pus, apoi peste o cratita sau castron, pentru a se scurge apa.
conopida-pane.jpg

5. Conopida se presara cu sare si piper negru, dupa gust, apoi se tavaleste prin faina si apoi prin oul batut, dupa care se prajeste in uleiul bine incins pana se rumeneste frumos pe toate partile.

conopida-pane.jpg

Cum am spus mai sus, Conopida pane, poate fi consumata , ca atare, ca aperitiv, sau ca si garnitura, pentru preparatele pe baza de carne sau peste. Este un preparat cat se poate de simplu, insa destul de gustos si satios, care poate fi servita atat calda, cat si, rece alaturi de alte aperitive.

Pentru a vede si reteta de Supa de conopida cu pui, dati click aici

Pofta buna!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)