Conopida pane

conopida pane la tigaie

Reteta Conopida pane prajita la tigaie din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa si crocanta Conopida pane, care poate fi folosita ca si aperitiv, impreuna cu un sos de usturoi, sau ca garnitura la preparatele din carne sau peste.

Secretul este ca Conopida sa fie fiarta si apoi prajita exact cat trebuie, sa ramana crocanta si sa isi pastreze atat aroma, cat si, mai multe din vitaminele si mineralele din compozitia sa.

Dintr-o capatina obtii 4 portii zdravene de Conopida pane – gustarea ideala, care se preteaza alaturi de orice aperitiv festiv. De obicei, o prajesc la tigaie, insa dvs. puteti sa o prajiti la baie de ulei (in friteuza).

Nu mai zic, cat de sanatoasa, hranitoare si gustoasa este Conopida! Saraca in calorii (25 kcal/100 g.), insa bogata in vitamine C, B6, E, K, minerale calciu, fluor, magneziu, mangan, potasiu etc., fibre naturale etc. si , care ajuta la buna functionare a inimii si aparatului cardio-vascular, in general.

Incercati sa consumati cat mai multa conopida in stare cruda (in salate) si, daca alegeti sa o gatiti, atunci sa o fierbeti cat mai putin doar 1-2 min., pentru ca, sa pastrati cat mai multe vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a intregului organism.

Cum sa faci Conopida pane la tigaie?

Ingrediente:

  • 1 capatina conopida;
  • 2-3 oua, preferabil de tara;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • faina alba de grau;
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare Conopida pane:

  1. In primul rand, se pun apa la fiert (2-3 l ) cu 1/2 lingurita de sare Intr-o cratita mare.
  2. Conopida, se curata, se spala si se rupe in buchetele de marime potrivita sau cat o imbucatura.
  3. Se bat ouale cu un praf de sare si piper negru pana formeaza o spuma alba deasupra.
  4. Cand apa a dat in clocot, se adauga buchetele de conopida si se blansaza 1-2 min, apoi se scoate intr-un strecurator, care este pus, apoi peste o cratita sau castron, pentru a se scurge apa.
conopida pane
conopida-pane.jpg

5. Conopida se presara cu sare si piper negru, dupa gust, se tavaleste prin faina si apoi prin oul batut dupa care se prajeste in uleiul bine incins pana se rumeneste frumos pe toate partile.

conopida pane la tigaie
conopida-pane.jpg

Cum am spus putin mai sus, Conopida pane, poate fi consumata, ca atare, ca aperitiv rece sau cald, sau ca si garnitura, pentru preparatele pe baza de carne sau peste.

Este un preparat cat se poate de simplu, insa destul de gustos si satios, care poate fi servit atat calda, cat si, rece alaturi de alte aperitive sau ca si garnitura la preparatele din carne sau peste.

Daca v-a placut reteta de astazi – Conopida pane -, dati-ne un Share! Nu va costa nimic! Multumim! Totodata,  va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Supa de conopida cu pui.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns