Macrou la gratar cu cartofi copti si sos de smantana cu usturoi din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla, cum sa faci cel mai gustos Macrou la gratar cu cartofi copti in coaja si sos de smantana cu usturoi si marar verde.
Macroul este printre pestii mei preferati, deoarece este foarte gustos, are o carne alba dulce si nu prea are oase, se gaseste mai peste tot in piete si supermaketuri si este accesibil ca si pret.
Reteta de Macrou la gratar cu cartofi copti si sos de smantana este una simpla, din ingrediente sanatoase, satioasa si deosebit de gustoasa pe care trebuie sa o gatiti numaidecat.
Fiind un peste potrivit de gras si, practic, fara oase si nici nu are solzi, macroul, este foarte gustos, suculent si se preteaza foarte bine cu catofii copti sau legumele la gratar, precum: dovlecei, vinete, ardei, andive etc.
Este un peste, care nu prea da bataie de cap cu pregatitul, neavand solzi, trebuie doar eviscerat si, pe deasupra carne fina se gateste rapid la gratar, doar 2-3 min pe fiecare parte si cam atat.
Macroul este un peste oceanic gras, inrudit cu tonul si bonito, foarte raspandit si nu foarte scump, accesibil oricui, cu o carne frageda si putine oase; din acest motiv este prefaratul ramanilor, cand merge vorba de peste la gratar.
In general, macroul este un peste nu foarte gras si sanatos, bogat in vitamine si minerale, dar si in acizi grasi Omega 3. Cred ca la noi este printre cei mai des folositi pesti, cand merge vorba despre gratar, dupa pastrav, fireste.
Cartofii copti la cuptor sunt mai sanatosi, decat cei prajiti in ulei, deoarece sunt bogati in: vitamine, minerale, proteine, fibre. Contin o cantitate semnificativa de potasiu (227 gr cartofi copti in coaja contin 1.000 mg potasiu), care are un rol foarte important in sanatatea inimii si a sistemului nervos.
Saraci in calorii – 130 kcal/100 g. -, cartofii copti in coaja sunt indicati in cazul dietelor si a curelor de slabire, deoarece ne ajuta sa dam jos kilogramele in plus.
Acest lucru se datoreasa continutului semnificativ de fibre naturale, pe care le contin si, care ajuta la digestie si reduc considerabil nivelul colesterolului „rau” din sange, astfel inlaturand riscul aparitiei diabetului zaharat.
1. Mai intai, spalam cartofii si ii dam la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 35-40 min.2. Cat se fac cartofii, evisceram si spalam bine pestele sub jetul de apa rece.
2. Ungem pestele cu ulei de masline, la exterior si interior, si il asezonam cu sare dupa gust, atat.2. Preincalzim gratarul (gratarul rotund pentru aragaz) si frigem pestele cate 10-15 min pe fiecare parte, la foc mediu.
3. Cat se face pestele, ne ocupam de sosul de smantana. Tocam ceapa verde marunt si castravetii murati cubulete; usturoiul il dam prin presa sau razatoarea mica.
4. Mararul il tocam fin, apoi, adaugam totul in bolul cu smantana, adaugam: hreanul, sucul de lamaie, sarea, piperul negru si uleiul de masline, amestecam bine. Sosul este gata!
5. Cand cartofii sunt gata, incercam cu o scobitore sau cu o furculita, ii crestam si adaugam ulei de masline sau unt si asezonam cu sare.
6. Nu ne ramane, decat sa montam deliciosul macrou la gratar cu cartofi copti si sosul de smantana cu usturoi pe foarfurie sau platoul de servire.
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Macrou la gratar cu cartofi copti si sos de smantana -, dati-ne un Share. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea, pentru a va bucura cu noi si noi retete, noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…