Reteta Pasta carbonara cu usturoi si smantana dar si pancetta affumicata din Categoria Paste. Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Pasta carbonara mai buna si mai cremoase decat la restaurant.
4. Dupa ce pancetta s-a rumenit frumos devanind aurie, adaugam 200 ml smantana pentru gatit (am folosit smantana fermentata, mi se pare mult mai gustoasa, decat smantana pentru gatit), parmezanul ras si piperul negru; lasam sa dea in clocot.
Sfat: Daca vi se pare sosul prea gros si doriti o carbonara suculenta si nu uscata, atunci adaugati 3-5 linguri din zeama in care au fiert pastele.
5. Dupa ce pastele au fiert, le strecuram, apoi le varsam cu grija in tigaia cu deliciosul si parfumatul sos de smantana si usturoi, si amestecam bine.
6. Separat, luam o cana sau un bol mic, spargem oul, adaugam un praf de sare si il batem, cu ajutorul unei furculite, pana ce se formeaza un strat fin de spuma deasupra, apoi il adaugam in tigaia cu paste si amestecam bine.
7. La sfarsit, dupa ce am montat preparatul pe farfurie, radem deasupra putin parmezan sau pecorino, care va un gust deosebit preparatului, deci este folosit ca si condiment.
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Pasta carbonara cu usturoi si smantana -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Ne gasiti pe: Facebook, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recoamandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…