Risotto cu mazare verde, de post

risotto-cu-mazare.jpg

Risotto cu mazare verde, de post, din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Vezi, cum sa faci cel mai gustos si pufos Risotto cu mazare verde de post.

Pentru astazi am o delicioasa reteta de Risotto cu mazare, de post, tocmai potrivita pentru zilele de post, cand nu te mai duce capul ce mancare sa mai faci, ca te-ai cam saturat de toate.

Risotto este o specialitate, pe baza de orez, reprezentativ pentru  traditionala bucatarie italiana, care poate fi servit ca garnitura pentru alte mancaruri, dar ca si fel principal.
La noi poarta denumirea de pilaf sau, pur si simplu, orez, care in combinatie cu alte ingrediente bine alese poate deveni un fel de mancare foarte gustos si savuros.
Pentru a obtine un risotto cremos, bine legat si gustos este nevoie de putina imaginatie, ingrediente de buna calitate si, desigur, de multa dragoste. Deoarece, nimic nu poatefi mai gustos, decat o mancare pregatita cu mult drag.
Gustul mancarii, in general, pe langa calitatea ingredientelor, depinde, in mare masura si de dispozitia noastra,care isi lasa adanc amprenta asupra gustului mancarii pregatite.

Cum se face Risotto cu mazare verde?

Ingrediente:

  • 1 pahar de orez;
  • 3 pahare supa de pui sau de lugume,daca vreti sa praparati un risotto de post, prefarabil, preparati in casa, pentru un gust mai bun;
  • 250 gr mazare fina congelata;
  • 1 ceapa alba medie;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei sau gogosar rosu;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 25 gr unt, daca nu tineti post;
  • 50 gr parmezan ras, daca nu tineti post;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 legatura de marar sau patrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Tocam legumele: ceapa o taiem in doua, apoi felii foarte subtiri, morcovii ii taiem rondele, iar ardeiul gras il tocan julien.
  2. Luam tigaia sau oala in care urmeaza sa pregatim risotto-ul, adaugam legumele, pe care le-am tocat anterior, le calim doar putin,pana cand ceapa devine putin aurie,iar uleiul s-a inrosit gratie ardeiului rosu.
  3. Dupa ce am calit legumele, adaugam mazarea congelata, amestecam bine si lasam ca mazarea sa se inmoaie putin si pentru asi elibera pe deplin dulceata si aroma sa naturale.
  4. Spalam orezul in 3-4 ape, apoi il adaugam in oala cu legume, amestecam bine, sotam totul 2-3 min. sau pana orezul devine sticlos, apoi, daugam supa de pui fierbinte, foaia de dafin, piperul negru si lasam sa fiarba cca 15-20 min. la foc mediu sau pana este gata orezul. Adugam patrunjelul sau mararul tocat, amesteca, acoperim oala cu capacul si lasam sa se odihneasca. macar, 5 min inainte de a fi servit.
  5. La final, daca nu tineti post, cand orezul este, deja fiert, adaugam: untul si parmezanul ras, amestecam bine.
risotto-cu-mazare.jpg
La asa fel, vom obtine cel mai gustos, cremos si satios Risotto cu mazare, de post, care ne va da acea senzatie de satietate, esentiala pe timpul postului.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns