Mancare de mazare cu carne de vitel

Mancare de mazare cu vitel reteta
mancare-de-mazare.jpg

Reteta Mancare de mazare cu carne de vitel din Categoria Mancaruri cu carne. Pentru iubitorii de mazare verde, m-am hotarat sa pregatesc astazi o delicioasa mancare de mazare verde fina cu carne de vitel.

Afla cum poti sa faci cea mai delicioasa Mancare de mazare cu carne de vitel. La gatit se foloseate mazarea verde fina, care poate fi atat in stare proaspata, cat si congelata.
Desigur, la gatit se foloseste si mazarea uscata comestibila, nu si cea furagera, fireste, pentru pregatirea supelor, borsurilor si a pireurilor delicioase, care pot fi servite ca garnitura, pentru alte preparate.

Mazarea verde, denumita si leguma-minune, reprezinta o importanta sursa de proteine, vitamine si minerale si, care lupta eficient cu anemia si intareste sistemul imunitar si cel osos.

Cum sa faci Mancare de mazare cu carne de vitel?

Pentru a pregati cea mai gustoasa Mancare de mazare verde cu vitel, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr carne – macra de vitel (am folosit gulas de vitel) sau manzat;
  • 500 gr mazare fina (am folosit mazare verde congelata);
  • 1 ceapa mare;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 ardei gras;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 1/2 pahar bulion;
  • 1-2 foi de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura marar verde;
  • un praf de boia iute sau ardei de Cayenne

Mancare de mazare verde – Mod de pregatire:

  1.  Mai intai, taiem cubulete carnea de vitel, in cazul in care nu aveti gulas de vitel, apoi o punem la fiert intr-o oala.
  2. Cand a dat in clocot adaugam 1 foaie de dafin si piper negru; lasam sa fiarba pana carnea devine frageda. Totodata, nu uitam sa alegem cu ajutorul unei spumiere spuma ce se formeaza pe parcurs.
Tocanita de mazare cu vitel
tocanita-de-mazare.jpg

3. Curatam si spalam bine legumele sub jetul de apa recea, apoi le tocam cubulete.

4. Cand carnea este deja fiarta, luam o tigaie teflonata sau o cratita cu fundul gros, adaugam uleiul si rumenim frumos carnea, pe toate partile, apoi adaugam legumele, pe cere le-am tocat anterior,amestecam din cand in cand ca sa nu se arda.

5. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam pasta de tomate, amestecam bine,deoarece pasta de tomate are tendinta de a se arde.

6. Dupa ce am calit putin legumele cu pasta de tomate,adaugam mazarea, amestecam si calim cca 5 min, pentru a se amesteca aromele si a obtine un gust mai bogat.

7. Apoi, adaugam: bulionul, foia de dafin, sare si piper dupa gust, amestecam, acoperim cratita cu capacul si lasam safiarba innabsit cca 15-20 min.

8. La final, cand delicioasa mancare de mazare este, deja gata, adaugam mararul tocat fin, amestecam si lasam sa dea un clocot, apoi oprim focul acoperim oala cu capacul si lasam sa se odihneasca cca 5 min, apoi este gata de servire.

Mancare de mazare cu carne de vitel reteta
mancare-de-mazare.jpg
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns