Mancare de mazare cu carne de vitel
|
Reteta Mancare de mazare cu carne de vitel din Categoria Mancaruri cu carne. Pentru iubitorii de mazare verde, m-am hotarat sa pregatesc astazi o delicioasa mancare de mazare verde fina cu carne de vitel.
Mazarea verde, denumita si leguma-minune, reprezinta o importanta sursa de proteine, vitamine si minerale si, care lupta eficient cu anemia si intareste sistemul imunitar si cel osos.
Pentru a pregati cea mai gustoasa mancare de mazare verde cu vitel, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 gr carne – macra de vitel (am folosit gulas de vitel) sau manzat;
500 gr mazare fina (am folosit mazare verde congelata);
1 ceapa;
1 morcov;
1 ardei gras;
1 lingura pasta de tomate;
1/2 pahar bulion;
2 foi de dafin;
sare;
piper negru;
1 lingura ulei de masline extravirgin;
1 legatura marar verde;
un praf de
Mod de pregatire:
1. Mai intai, taiem cubulete carnea de vitel, in cazul in care nu aveti gulas de vitel, apoi o punem la fiert intr-o oala. Cand a dat in clocot adaugam 1 foaie de dafin si piper negru; lasam sa fiarba pana carnea devine frageda. Totodata, nu uitam sa alegem cu ajutorul unei spumiere spuma ce se formeaza pe parcurs.
2. Curatam si spalam bine legumele sub jetul de apa recea, apoi le tocam cubulete.
4. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam pasta de tomate, amestecam bine,deoarece pasta de tomate are tendinta de a se arde.