Reteta Rasol de vitel / Osso bucco inabusit in vin

Rasol de vitel inabusit in vin cu mamaliga

Reteta Rasol de vitel / Osso bucco inabusit in vin
rasol-de-vitel.jpg

Rasol de vitel (Osso bucco) inabusit in vin cu mamaliga si andive agro-dolce reteta 100 % autentica a unei bunicute din Italia din Categoria Mancaruri cu carne / Mancare italiana.

Afla cum sa faci cel mai fraged, aromat si gustos Rasol inabusit in vin si ierburi aromatice de ti se topeste in gura de gustos ce este. Gasesti aici reteta completa cu poze, explicatii, precum si, pasi de urmat, pentru a pregati cel mai gustos Osso bucco inabusit.
Va prezint, cea mai delicioasa reteta de Rasol inabusit (Osso bucco) in vin, servit cu mamaliga si legume in stil agrodolce. Gasiti aici Reteta originala italiana de Rasol sau Osso bucco inabusit in vin!
Este o reteta fenomenala de care te vei indragosti de la prima imbucatura – GARANTAT!!! – aromata, frageda si nemaipomenit de gustoasa, mai ales, daca o servesti alaturi de o mamaliguta moale cu branza sau parmezan si ceva salata.
Si inca ceva, la sfarsit vei mai avea nevoie si de niste paine proaspata cu coaja crocanta, pentru a nu pierde nicio picatura din deliciosul si aromatul sos rezultat ca urmare a inabusirii rasolului in vin, legume si ierburi aromatice.
La noi Rasolul de manzat este mai mult folosit pentru pregatirea felului intai, si anume, a ciorbelor si a supelor si cam atat, in Italia, insa  se pregateste o specialitate delicioasa pe baza de rasol de manzat – ossobuco di vitello -, inabusit in vin cu legume din belsug.

Cum se face cel mai bun Rasol de vitel inabusit in vin?

Ingrediente:

  • 3-4 felii rasol de vitel;
  • 1-2 morcovi;
  • 2-3 tije telina;
  • 2-3 cepe medii;
  • 1 ardei rosu mare;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 1/2 l vin alb sec;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 pahar bulion (am folosit o cutie rosii daterini);
  • 100 gr faina;
  • 1 foaie de dafin;
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat sau uscat;
  • 1 crenguta salvie proaspata, optional;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 25 gr unt

Mod de pregatire:

  1. Mai intai de toate, spalam bucatile de rasol, apoi le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie, pentru a indeparta surplusul de apa.
  2. Curatam si spalam bine legumele, apoi le tocam: morcovii – rondele, ceapa – solzisori, telina – cubulete medii, ardeiul rosu – fasii, usturoiul – felii.
  3. Luam o tigaie teflonata sau o oala cu fundul gros, adaugam uleiul si untul, cand untul s-a topit adaugam legumele tocate, amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Osso bucco inabusit in vin cu ierburi aromatice
rasol-de-vitel.jpg
4. Dupa ce legumele s-au calit, adaugam vinul, amestecam bine, lasam sa fiarba innabusit cca 10-15 min., apoi adaugam bulionul/rosiile de la conserva, piperul negru, foaia de dafin, rozmarinul si salvia.

5.  Asezonam feliile de rasol, dupa ce le-am sters cu un prosop de hartie, cu sare si piper, apoi le tavalim prin faina alba de grau.

6. Dupa ce sosul a fiert ianbusit 2-3 min la foc mic, adaugam feliile de rasol, pe care le-am dat prin faina si lasam sa fiarba, la foc mediu, cca 1,5 h. sau pana este gata carnea.

Rasol de vitel inabusit in vin
rasol-de-vitel.jpg
Nota: Ca si garnitura, pentru deliciosul Osso bucco, pe langa mamaliguta cu gorgonzola, am servit si andive pregatite in stil agro-dolce.
rasol de vitel inabusit in vin
rasol-de-vitel.jpg

!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Rasol de vitel inabusit in vin cu mamaliga -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Friptura de vitel (Arrosto) cu piure si salata.

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 18 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...