Ciocanele de pui inabusite in vin cu legume

Reteta Ciocanele de pui inabusite in vin, o reteta gustoasa, servite alaturi de o sanatoasa garnitura de legume de sezon, pe care, va propun sa o incercati cu incredere.

Ingrediente:

  • 4 ciocanele de pui;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 pahar bulion;
  • 1 pahar vin alb sec;
  • cimbru;
  • rozmarin;
  • sare si piper negru;
  • 1 foaie de dafin;
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru garnitura: 

  • 500 gr fideluta verde;
  • 2 morcovi medii;
  • 2 dovlecei medii;
  • sare si piper negru;
  • 1 lingura uei de masline extravirgin;
  • 1 legatura de marar proaspat

Mod de pregatire:

  1. Intr-o cratita mare punem la fiert 2 l de apa, in care am adaugat 1 lingurita de sare. In aceasta cratita va urma sa fierbem legumele, care vor servi drept garnitura la ciocanele de pui.
  2. Curatam legumele, dupa care, le spalam bine sub jetul de apa rece, apoi le taiem, dupa preferinta; cand apa a dat in clocot, adaugam legumele, lasam sa fiarba cca 7-10 min.
  3. Spalam bine ciocanelele de pui, sub jetul de apa rece, le stergem cu un prosop de bucatarie, pentru a inlatura surplusul de apa de pe acestea, in caz contrar vor improsca cu ulei, cand le vom pune la prajit in tigaie.
  4. Luam o tigaie teflonata, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam usturoiul si rumenim frumos ciocanelele de pui, pe fiecare parte, apoi adaugam: vinul, piperul negru, foaia de dafin, cimbrul, rozmarinul, acoperim tigaia cu un capac potrivit si lasam sa fiarba inabusit cca 15 min.
  5. Adaugam bulionul, lasam sa mai fiarba alte 10-15 min, apoi oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa se odihneasca 5-10 min. inainte de a fi servite.
  6. Intre timp au fiert si legumele, se sareaza, pipereaza si se adauga uleiul de masline; se amesteca bine.
  • Pentru a vedea reteta de sos din carne de porc cu o delicioasa garnitura de hrisca cu unt, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, explicatii si pasi de urmat.

Pofta buna!

Comentari