Dulceata de nuci verzi 100% Natural, fara conservanti din Categoria Dulceata si gem. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa dulceata de nuci verzi, pentru iarna. Gasesti reteta cu poze, explicatii, precum si, pas cu pas.
Dulceata de nuci este o dulceata extrem de gustoasa, insa necesita cam mult timp, penru pregatire, deoarece nucile trebuie mai intai curatate de partea (coaja) verde.
Nucile verzi sunt niste fructe oleaginoase, care aduc nenumarate beneficii organismului uman si ne feresc de multe boli, precum: atacul de cord si alte boli ale sistemului cardio-vascular, infarct, gastrita etc.
Nucile verzi sunt bogate in vitamine A,B,E si F, minerale calciu, fier, fosfor, iod, seleniu si zinc; antioxidanti etc.
Datorita continutului ridicat de iod si seleniu, nucile verzi,in special, tinctura din coji de nuci verzi, sunt recomandate in cazul problemelor legate de glanda tiroida.
De obicei, din nucile verzi se pregateste dulceata, decoct sau tinctura in combinatie cu alcool miere de albini sau zahar, insa se poate face si un rafinat lichior cu diverse condimente, precum: scortisoara, vanilie, anason, cardamon etc.
La prepararea dulcetii se folosesc nucile tinetre, cat inca nu a apucat sa se lemnifice coaja, propriu-zisa, de sub stratul verde al nucilor, ceea ce va face, practil, dulceata imposibil de mancat.
Pentru a afla, daca nucile sunt bune sau nu, pentru dulceata se ia un cutitasi cu care se taie partea (coaja) verde de deasupra, daca nu dati de ceva tare, atunci sunt bune.
Penru dulceata se aleg nucile sanatoase cu o coaja neteda si fara pete maro sau negre, apoi se spala cu apa rece, dupa care se pun intr-o sita sau pe un prosop de bucatrie la scurs.
Un lucru foarte important este sa aveti la indemana o pereche de manusi de menaj, deoarece cojile de nuci contin foarte mult iod si va veti innegri la maini.
3. Dupa ce siropul s-a redus la jumatate, se adauga nucile si se lasam sa fiarba cca 2 ore sau pana scade si se ingroasa siropul sau pana ajunge la consistenta dorita de dvs.
4. Dupa cca 40-50 min, se adauga 1/2 lamaie, pe care ati feliat-o in felii mici si subtiri, cu tot cu coaja.
5. Dulceata fierbinte, abia luata de pe foc se toarna in borcane curate, se infileteaza capacele, apoi se acopera cu o patura si se lasa peste noapte sau pana se racesc comlet.
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…