Nucile verzi mentin sanatoase inima si tiroida articol

Nucile verzi, mentin sanatoase inima si tiroida

nucile-verzi-proprietati.jpg
nucile-verzi.jpg

Nucile verzi, mentin sanatoase inima si tiroida un articol din Categoria Articole utile. Intra sa vezi, ce ar trebui sa stim despe Nucile verzi si importanta acestora pentru sanatatea organismului nostru. Afla acum!

Nucul sau Juglans regia L. este un arbore inalt ce face parte din Familia Junglandaceae, raspandit mai peste tot in zona temperata si mediteraneana.

Nucile verzi, cu miezul, inca gelatinos, contin o multitudine de elemente nutritive, care aduc numai si numai beneficii organsimului nostru si, care se bucura de mare popularitate in medicina traditionala.

Aceste fructe banale, care pot fi consumate abia la maturitate, insa din nucile verzi cu miezul, inca neformat si gelatinos, se pot face: dulceata, tinctura, decoct sau lichior din alcool in combinatie cu diverse condimente, precum: cardamom, scortisoara, anason, vanilie etc.

Nucul, este folosit, practic, in intregime, atat fructele (nucile), frunzele, cat si lemnul dur la confectionarea mobilei de lux, deoarece este un lemn tare foarte scump.

Culegerea nucilor verzi, pentru a pregati dulceata, tinctura sau decoct, se face de la sfarsitul lunii mai si pana in prima jumatate a lunii iunii, insa sunt ani, cand se pot culege, chiar pana la sfarsitul lunii iunie.

Cum se poate verifica, daca nucile verzi sunt inca bune pentru dulceata?

Exista doua modalitati de a verifica daca inca sunt bune pentru dulceata:

  1. Se poate verifica, daca sunt bune sau nu, cu ajutorul unui ac sau a unui cutitasi, in primul caz, se strapunge nuca cu acul si daca curge suc si acul nu a dat de coaja tare atunci sunt bune pentru dulceata.
  2. O alta modalitate de a verificara, daca nucile sunt inca bune pentru dulceata, se taie coaja verde cu un cutit si, la fel, daca nu dam de ceva tare, atunci sunt bune penru dulceata.

Bogate in:

  • vitamine A, grupul B, C, E si F si PP;
  • minerale calciu, fier, iod, potasiu, seleniu si zinc,;
  • antioxidanti;
  • taninuri etc. 

Antioxidantii prezenti in nucile verzi normalizeaza nivelul colesterolului din sange si regleaza tensiunea arteriala, ferindu-ne de bolile inimii si de riscul producerii unui atac vascular cerebral sau a unui infarct.

Frunzele de nuc sunt bogate in vitamina C, minerale, uleiuri volatile, fravonoide si taninuri si sunt folosite in industriile cosmetica si textila.

Cojile verzi de nuci contin foarte mult iod si fenoli, care pateaza mainile si pot cauza iritatii ale pielii, chiar pana la formarea basicilor in locurile, unde s-au produs iritatiile mai severe.

Din cojile verzi se mai obtin pigmenti negri sau colorant negru natural foarte rezistent si, care este folosit pe scara larga la vopsirea parului sau a textilelor.

De obicei, cu coji de nuci verzi este vopsita lana in mediul rural, obicei pastrat pana in zilele noastre in unele tari in curs de dezvoltare, care nu dispun de tehnologia moderna.

Nucile verzi beneficii articol mancaruricugust
nucile-verzi.jpg

Nucile verzi – Proprietati

Previn aparitia bolilor cardiovasculare, normalizeaza tensiunea arteriala si reduc nivelul  colesterolul din sange. Acest lucru se datoreaza continutuli ridicat de vitamina E, care impiedica depunerea grasimilor pe peretii arterelor.

Intaresc imunitatea. Datorita vitaminei C din continut, care ne fereste de virozele sezoniere, gripa si de raceli. Pentru intarirea imunitati se recomanda tinctura din coji de nuci verzi sau pasta de miez de nuci coapte cu miere.

Normalizeaza functionarea glandei tiroide si mentine in norma hormonii tiroidieni. Datorita iodului si a seleniului din compozitie, de aceea, se recomanda a consuma tinctura pe baza de coji de nuci verzi cu alcoo 40% si miere de albine cate 10 picaturi de 3 ori pe zi.

Au un puternic efect antiinflamator. De aceea, se recomanda a se consuma: dulceata, tinctura si decoct din cojile verzi ale nucilor.

Intaresc sistemul osos. Acest lucru se datoreaza, in principal, calciului din compozitia sa.

Ajuta la chicatrizarea ranilor. Responsabil este iodul, care, pe langa faptul ca dezinfecteaza plagile ajuta si la cicatrizarea acestora.

Intrebuintari

Nucile verzi sunt folosite la prepararea dulcetii, tincturii, lichiorului sau a decoctului, insa sunt intrebuintate pe larg si in industria cosmetica la prepararea vopselii si a mastilor pentru par, dar si, cum am spus mai sus, in industria textila la voprirea tesaturilor.

Tinctura de nuci verzi cu miere: 1/2 l alcool 40% (vodca de calitate), 15-20 nuci verzi, 50-80 gr miere de albine. Se spala nucile verzi, se pun la scurs, apoi se taie in bucati.

Se ia un borcan sau o sticla de 1 l, se pun inauntru nucile taiate, apoi se toarna alcoolul, incat sa fie cu un deget peste nucile taiate. Se acopera borcanul cu un capac si se da la loc racoros si intunecos pentru 2-3 saptamani.

Dupa ce s-au scurs cele 2-3 saptamani se adauga mierea si se mai lasa alte 4-5 zile, apoi tictura se strecoara si se reapartizeaza in sticlute mici inchise la culoare, verzi sau maronii. Se vor lua cate 10 picaturi cu putina apa de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Articol despre Nucile verzi
nucile-verzi-mentin-sanatoase-inima.jpg

Nucile verzi – Contraindicatii

Ca si oricare alt aliment, de altfel, si nucile verzi (tinctura, decoctul) au unele contraindicatii, si anume:

  • nu sunt indicate persoanelor, care sufera de ulcer sau gastrita

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Nucile verzi, mentin sanatoase inima si tiroida -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si articolul nostru: Papadia, 9 cele mai importante beneficii 

Nota: Informatiile din prezentul articol au un scop pur informativ, inainte de a incepe orice tratament naturist sau cura cereti, in prealabil, parerea unui medic specialist. 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...