Crap la cuptor cu patrunjel si rosii

crap-la-cuptor.jpg

Crap la cuptor cu patrunjel si rosii din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Cum sa faci cel mai gustos si suculent Crap la cuptor cu patrunjel, rosii si lamaie.

M-am ales cu 2 pesti grozavi, la inceput nu stiam cum sa ii gatesc, insa, dupa m-am hotarat sa ii fac la cuptor cu mult patrunjel si multe rosii dulci. Imi place mult pestele, in special, cel de apa dulce, pe care incerc sa il gatesc in diverse moduri, nu doar, prajit, fiet sau in folie de aluminiu.

Este foarte sanatos sa consumam cat mai mult peste, respectiv fructe de mare, specialistii ne recomanda sa consumam, macar, de 2-3 ori pe saptamana, pentru a avea o dieta echilibrata si sanatoasa.

Pestele este ingredientul-minune, care poate fi inclus in dieta si, din care pot fi pregatite diverse feluri de mancare si, care poate fi considerat o alternativa mai sanataoasa la carne si preparatele din carne.

Cum sa faci Crap la cuptor cu patrunjel

Ingrediente:

  • 2 kg crap sau amur (am folosit un crap si un crap-oglinda de Dunare);
  • 3 legaturi patrunjel verde;
  • 6 rosii;
  • 1 lamaie;
  • 1/2 capatina usturoi;
  • sare si piper negru dupa gust;
  • 50 ml ulei de masline;

Mod de pregatire:

  1. Se curata, apoi se spala pestele cu apa rece, pentru a indeparta solzii ramasi si a scapa de sangele ramas la interior. Se sterge cu un prosop de bucatarie, pentru a scapa de surplusul de apa ramas. Se asezoneaza cu sare si piper negru, atat la supafata, cat si la interior, apoi se unge cu ulei, masand usor, pentru o asezonare mai buna.
  2. Rosiile se spala si se taie rondele, la fel, se procedeaza si cu lamaia; patrunjelul se spala bine sub jetul de apa rece, pentru a nu ramane urma de pamant sau nisip, apoi se toaca grosier, inclusiv tijele; usturoiul se curata si se lasa cateii intregi.
  3. Se asezoneaza cu sare si piper negru, atat la supafata, cat si la interior, apoi se unge cu ulei, masand usor, pentru o asezonare mai buna.
  4. Se umpla cavitatea abdominala cu patrunjel, rosii, felii de lamaie si usturoi, restul legumelor se pune deasupra.
crap-la-cuptor.jpg

5. Se toarna deasupra pestelui si restul de ulei ramas, care va ajuta la rumenirea pestelui, formand o crusta frumoasa si crocanta.

6. Se da tava cu peste la cuptorul preincalzit la 190-200 C, pentru 50-60 min, acum depinde de ce tip de cuptor aveti.

crap-la-cuptor.jpg

Nota: Ca si garnitura la peste, am folosit cartofi noi fierti in coaja, trasi la tigaie in unt, asezonati cu sare si piper negru.

Pofta buna!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)