Dulceata de ceapa rosie reteta frantuzeasca din Categoria Dulceata si gem. Afla, cum sa faci cea mai rafinata si gustoasa Dulceata de ceapa rosie, garnitura ideala pentru branzeturi si preparatele din carne pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.
Gasesti aici reteta completa cu poze, explicatii, precum si, pasi de urmat in a o pregati asa cum o gatesc an de ani pentru a avea cu ce servi branzeturile rafinate si preparatele (mezelurile) din carne.
Dulceata de ceapa rosie sau Confiture d’oignons, deliciul frantuzesc, foarte popular in restaurantele din intreaga lume, care nu face, dacat sa aduca un strop de rafinament preparatelor din carne, peste, dar si, a branzeturilor rafinate.
Este o dulceata simpla, usor de pregatit si extrem de gustoasa, care nu va face, decat sa dea un plus de savoare preparatelor din carne, peste si branzeturilor rafinate, indiferent, ca sunt frantuzesti, olandeze sau italienesti.
Recunosc, la inceput aveam si eu unele retineri, cat priveste aceasta dulceata, ma gandeam, ca nu imi va placea si ca va avea un gust gretos de ceapa prajita asemenator cu cel a tocanitelor, insa dupa ce am gustat prima data la restaurant am ramas placut surprins.
Cu un gust si o aroma complexe, care combina intr-un mod destul de placut dulcele, acrul, picantul si cu o aroma inconfundabila de citrice data de coaja de lamaie.
Irezistibla dulceata va completa si imbogati, asa, cum am mai spus-o anterior, gustul oricarui preparat din carne, peste sau branza, lasand in urma un gust placut dulceag pe care vei dori sa il mai simti si alta data.
Francezii iubesc foarte mult ceapa, pe langa delicioasa supa de ceapa, uite ca au ajuns sa pregateasca pana si dulceata, aducand prin aceasta un omagiu mult indragitei cepe.
Cui putea sa ii vina o idee asa nastrusnica decat, bineanteles, francezilor… A fost, totusi o idee buna, zic eu… Ca, de altfel, cu ce mai imbogateam gustul carnurilor si a rafinatelor branzeturi frantuzesti, idee preluata de marea majoritate a celor mai prestigioase restaurante ale lumii.
Daca este pregatita corect urmand pasii de mai jos si in conditii de igiena stricta, dulceata, poate fi pastrata in borcanele mici chiar si 2-3 ani fara ca sa isi schimbe gustul sau culoarea.
3. Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga zaharul si se lasa pana se caramelizeaza putin, apoi se adauga otetul balsamic; se amesteca bine.
4. Dupa cca 5-7 min se adauga vinul, se lasa pana se evapora, apoi se adauga: semintele de mustar, piperul negru, coaja rasa de lamaie si ardeiul iute.
5. Se lasa pe foc, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si capata o culoare foarte frumoasa maronie-bordeux, cum se poate observa si in poza de mai jos, insa gustul este fara cuvinte.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Dulceata de ceapa rosie -, dati-ne un Share/Like, nu va costa nimic, insa pentru noi conteaza foarte mult. Multumim!
Cu aceasta ocazie, indraznim sa va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Dulceata de ghimbir – remediul 100 % Natural pentru calmarea tusei si a durerii in gat.
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…