Dulceata de ghimbir-remediu natural pentru tuse

Dulceata de ghimbir

Dulceata de ghimbir-remediu natural pentru tuse
dulceata-de-ghimbir-remediu.jpg

Dulceata de ghimbir – remediu 100% natural pentru tuse si a durerilor in gat din Categoria Dulceata si Gem. Afla cum sa faci Dulceata de ghimbir cel mai bun remediu natural pentru calmarea tusei si durerilor in gat.

Ca tot veni frigul si am observat, ca tot mai multe persoane tusesc,  m-am gandit, ca un remediu 100% natural, care in mod miraculos calmeaza tusea si durerile in gat v-a fi binevenit si apreciat pe buna dreptate.

Este o reteta simpla din doar 3 sau 4 ingrediente simple, usor de facut si farte gustos, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si ne ese de mare ajutor atunci cand avem tuse sau ne doare in gat.

Ghimbirul are un gust puternic, usor intepator si picant, daca este consumat in bucati mari, atunci vei simti cum iti ia gura foc si iti vor da lacrimile, asa ca, incercati sa gustati mai intai o bucatica mica sa vedeti, daca rezistati sau nu.

In ciuda gustului sau puternic, ghimbirul, este un aliment foarte sanatos si, care este folosit in medicina traditionala indiana (medicina ayurvedica) de mai bine de 2000 de ani, dar si, in gastronomie.

Valori nutritionale ghimbir

Bogat in:

  • vitamine A (retinolul – cea mai pura forma a vitaminei A, fiind considerat, pe buna dreptate, un miracol al naturii), B3, B5, B6, C, E;
  • minerale calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, zinc;
  • fibre naturale, proteine vegetale etc.

Sarac in calorii (cca 80kcal/100g.), ghimbirul, este recomandat de catre medicii nutritionisti in cazul persoanelor, care se decid sa tina o cura de slabire.

Deoarece, pe langa faptul ca, da acea senzatie de satietate are si propritatea de a arde grasimea din organism, deci, lupta cu kilogramele in plus, citeste mai mult aici.

Delicioasa dulceata de ghimbir poate fi comsumata ca atare, insa trebuie mancata bucatele mici, deoarece datorita iutelii puternice, cu siguranta, ne vor da lacrimile.

  • Aveti mare atentie cand le dati copiilor dvs., nu si bebelusilor pana in 6 ani!

Insa, poate fi consumata in combinatie cu alte dulceturi sau gemuri de fructe, iaurt sau poate fi adaugata in cozonac, cornuri, prajituri sau checuri si nu in ultimul rand, in mancaruri, pentru a da un gust picant si dulceata preparatelor dvs.

Incerc sa fac dulceata cat mai natural posibil si cu cat mai putine ingrediente, pentru a sublinia gustul si parfumul naturale al ghimbirului, in fond, o fac ca remediu pentru crizele de tuse si a durerilor in gat.

De obicei, fac Dulceata de ghimbir odata la 2-3 ani, deoarece rezista foarte bine pastrata la borcan si, cum apare tusea nesuferita iau cate o bucatica de ghimbir din borcan si tusea ca prin minune dispare.

Acum termin ultimul borcanel de Dulceata de ghimbir din dulceata facuta acum 2 ani, asa ca, anul acesta nu scap, va trebui sa imi fac numaidecat, pentru a avea pe timpul sezonului rece, dar si, de pofta.

 

Dulceata de ghimbir reteta mancaruricugust
dulceata-de-ghimbir-reteta.jpg

Cum sa faci cea mai buna Dulceata de ghimbir?

Ingrediente:

  • 5-6 radacini de ghimbir (cca 700-800 g.);
  • 2 pahare de zahar tos sau zahar brun plus 1/3 pahar, pe care il vom presara peste ghimbirul cubulete;
  • 1 pahar cu apa;
  • 1/2 lamaie medie, optional; nu tot timpul imi doresc sa simt gustul de lamaie in dulceata de ghimbir.

Mod de preparare:

  1. In primul rand, punem la fiert, intr-o cratita de inox sau de aluminiu cu fundul gros, apa si zaharul tos si lasam sa fiarba la foc mediu pana isi reduce cam 1/2 din volum.
  2. Cu ajutorul unei lingurite curatam ghimbirul, il spalam bine, pentru a indeparta orice urma de nisip, apoi il tocam cubulete sau bastonase, cum se poate vedea in prima poza.
Dulceata de ghimbir pentru iarna
dulceata-de-ghimbir.jpg

Dulceata de ghimbir – Se pregateste ghimbirul…

3. Se presara 1/2 pahar de zahar peste ghimbirul cubulete, amestecam, acoperim vasul cu pelicula alimentara si lasam sa stea pana lasa suc si cat siropul isi reduce volumul la jumatate.

4. Cand volumul siropului s-a redus la jumatate, adaugam ghimbirul din bol; lasam sa dea un clocot, apoi reducem focul; avem grija sa nu se lipeasca de fundul oalei.

5. Lasam sa fiarba pana siropul se ingroase si incepe sa bolboroseasca formad spuma deasupra, cum se poate observa in prima poza, dovada clara, ca dulceata este gata.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Dulceata de ghimbir -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Dulceata de nuci verzi.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...