Muraturi

Conopida marinata la borcan

conopida-marinata.jpg

Conopida marinata la borcan fara conservanti pentru iarna din Categoria Muraturi. Afla cum sa faci cea mai gustoasa si crocanta Conopida marinata la borcan cu morcov pentru iarna, care va rezista si 2-3 ani fara isi schimbe gustul, aroma si textura.

Imi place foarte mult toamna, deoarece abunda de fructe si legume de toate felurile pe care abia astept sa le pun la borcan sau congelator, pentru a avea ce consuma  pe timpul iarnii.

Conopida marinata la borcan, o reteta extrem de simpla si gustoasa cu un gust extravagant dulce-acrisor bine echilibrat, insa cel mai important, fara conservanti, care merge perfect alaturi de mancarurile pe baza de carne sau peste.

Garnitura perfecta, pentru preparatele „grele” de iarna, dupa castravetii murati, fireste, care va imbogati si completa orice preparat traditional de pe mesele imbelsugate de Craciun, Anul Nou si nu numai.

Buchetele de conopida se vor mentine crocante, extrem de aromate si cu un gust echilibrat datorita celorlalte ingrediente proaspete alese cu grija si aranjate cu mare drag in fiecare borcan.

Conopida marinata cu morcov – Scurt despre importanta muraturilor…

Se cunoaste, inca din vremuri stravechi, ca muraturile sunt extrem de sanatoase, pentru organismul uman, deoarece ca urmare a fermentarii naturale se formeaza acid lactic, atat de important, pentru sanatate, mai ales pentru sanatatea femeilor, deoarece suplimenteaza flora si fauna vaginala si tine infectiile urinare la distanta.

Pe langa acidul lactic, delicioasa moare de la muraturi, este plina de vitamine, minerale si antioxidanti si, care nu fac, decat sa intareasca sistemul imunitar si sa tine la distanta infectiile sezoniere.

Hreanul, dar si, boabele de mustar pastreaza legumele tari si crocante si nu permit ca acestea sa se inmoaie si sa devina extrem de gretoase atunci cand le mannanci.

conopida-marinata.jpg

Cum se face Conopida marinata la borcan?

Ingrediente:

  • 2-3  bucati conopida;
  • 2-3 morcovi medii;
  • 3-4 ardei grasi sau gogosari;
  • 3-4 ardei iuti;
  • 2 capatini de usturoi romanesc, pentru ca este mult mai parfumat decat cel din import;
  • 1-2 radacina hrean;
  • 5-6 foi de dafin;
  • 1 l otet 9%;
  • 2 l apa de la robinet;
  • 2 linguri sare grunjoasa;
  • 4-5 linguri zahar tos;
  • 1 lingura piper negru boabe;
  • 2 linguri boabe mustar alb;
  • 1 legatura mare marar verde;
  • frunzele de la o telina;
  • frunze de visin;

Conopida marinata la borcan – Mod de preparare:

  1. Se indeparteaza frunzele de pe conopida si micile pete maro, daca este cazul, de pe inflorescente, apoi se desface in buchetele, care se spala bine sub jetul de apa rece, pentru a indeparta orice firicel de praf.
  2. Intr-o oala mare se pun la fiert: apa, otetul 3-4 foi de dafin sfaramate, pentru a-si elibera aroma, sarea, 1/2 lingura boabe de piper negru si se lasa sa fiarba.
  • De obicei, gust marinada, pentru a vedea de ce mai are nevoie

3. Se curata si se pregatesc restul legumelor. Se pregatesc borcanele si capacele, care trebuie sa fie extrem de curate si uscate. De obicei, folosesc borcane de 720 gr, pentru ca, mi se par mult mai practice.

  • Dintr-o capatina de conopida maricica imi ies 4 borcane de 720 gr

4. La fundul fiecarui borcan  se pun 1-2 fire marar, 3 frunze de visin, 1 tija telina, un ardei iute, 3-5 catei de usturoi, bucati de telina – radacina, boabe de piper si de mustar.

5. Urmate de butoanele de conopida, pe care le indesam, cu grija, fara a le strivi. Mai punem printre butoanele de conopida rondele de morcov, catei de usturoi si verdeata.

6. Cand borcanul s-a umplut, bagam fasii de ardei gras si morcov, dupa care se toarna marinada fierbinte peste, se acopera borcanele cu capacele si se dau la cuptor, pentru 25-30 min, la temperatura mica spre medie.

conopida-marinata-la-borcan.jpg

Pasi finali – Infiletarea capacelor…

7. Dupa ce borcanele sunt scoase de la cuptor, se infileteaza foarte bine capacele si se intorc cu fundul in sus; se acopera cu o patura groasa, pentru a continua procesul de sterilizare si se lasa pana dimineata.

Este o reteta, pe care o pregatesc de foarte mult timp si credeti-ma pregatita in acest mod, conopida marinata va rezista chiar si 3-4 ani fara sa isi piarda din gust si culoare.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Conopida marinata la borcan -, dati-ne un Share/Like. Sprijiniti blogul! Multumim!

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre, precum:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]
Share
MancaruriCuGust

Recent Posts

Varza cu Orez de Post

Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…

4 săptămâni ago

Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…

o lună ago

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…

2 luni ago

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…

2 luni ago

Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol

Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…

5 luni ago

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…

6 luni ago