Conopida marinata la borcan fara conservanti pentru iarna din Categoria Muraturi. Afla cum sa faci cea mai gustoasa si crocanta Conopida marinata la borcan cu morcov pentru iarna, care va rezista si 2-3 ani fara isi schimbe gustul, aroma si textura.
Imi place foarte mult toamna, deoarece abunda de fructe si legume de toate felurile pe care abia astept sa le pun la borcan sau congelator, pentru a avea ce consuma pe timpul iarnii.
Conopida marinata la borcan, o reteta extrem de simpla si gustoasa cu un gust extravagant dulce-acrisor bine echilibrat, insa cel mai important, fara conservanti, care merge perfect alaturi de mancarurile pe baza de carne sau peste.
Garnitura perfecta, pentru preparatele „grele” de iarna, dupa castravetii murati, fireste, care va imbogati si completa orice preparat traditional de pe mesele imbelsugate de Craciun, Anul Nou si nu numai.
Buchetele de conopida se vor mentine crocante, extrem de aromate si cu un gust echilibrat datorita celorlalte ingrediente proaspete alese cu grija si aranjate cu mare drag in fiecare borcan.
Se cunoaste, inca din vremuri stravechi, ca muraturile sunt extrem de sanatoase, pentru organismul uman, deoarece ca urmare a fermentarii naturale se formeaza acid lactic, atat de important, pentru sanatate, mai ales pentru sanatatea femeilor, deoarece suplimenteaza flora si fauna vaginala si tine infectiile urinare la distanta.
Pe langa acidul lactic, delicioasa moare de la muraturi, este plina de vitamine, minerale si antioxidanti si, care nu fac, decat sa intareasca sistemul imunitar si sa tine la distanta infectiile sezoniere.
Hreanul, dar si, boabele de mustar pastreaza legumele tari si crocante si nu permit ca acestea sa se inmoaie si sa devina extrem de gretoase atunci cand le mannanci.
3. Se curata si se pregatesc restul legumelor. Se pregatesc borcanele si capacele, care trebuie sa fie extrem de curate si uscate. De obicei, folosesc borcane de 720 gr, pentru ca, mi se par mult mai practice.
4. La fundul fiecarui borcan se pun 1-2 fire marar, 3 frunze de visin, 1 tija telina, un ardei iute, 3-5 catei de usturoi, bucati de telina – radacina, boabe de piper si de mustar.
5. Urmate de butoanele de conopida, pe care le indesam, cu grija, fara a le strivi. Mai punem printre butoanele de conopida rondele de morcov, catei de usturoi si verdeata.
6. Cand borcanul s-a umplut, bagam fasii de ardei gras si morcov, dupa care se toarna marinada fierbinte peste, se acopera borcanele cu capacele si se dau la cuptor, pentru 25-30 min, la temperatura mica spre medie.
7. Dupa ce borcanele sunt scoase de la cuptor, se infileteaza foarte bine capacele si se intorc cu fundul in sus; se acopera cu o patura groasa, pentru a continua procesul de sterilizare si se lasa pana dimineata.
Este o reteta, pe care o pregatesc de foarte mult timp si credeti-ma pregatita in acest mod, conopida marinata va rezista chiar si 3-4 ani fara sa isi piarda din gust si culoare.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Conopida marinata la borcan -, dati-ne un Share/Like. Sprijiniti blogul! Multumim!
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre, precum:
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…