Prajitura desteapta

Prajitura desteapta reteta mancaruricugust
prajitura-desteapta.jpg

Prajitura desteapta sau Prajitura inteligenta reteta economa din Categoria Dulciuri de casa.  Intra sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Prajitura desteapta. 

Este o reteta simpla, usor de facut si deosebit de gustoasa, umeda la mijloc si pufoasa si, pe care copiii o adora, care se separa singura in trei straturi, stratul de la mijloc este ca si o crema fina si gustoasa de vanilie.

Este o prajitura deosebit de gustoasa, 2 in 1, si, care nu da mari batai de cap, deoarece se coace singura in asa fel, incat la mijloc ramane cremoasa. Deci, rezulta o prajitura formata din 3 straturi: 2 de blat fin, respectiv unul de crema untoasa la mijloc.

Avantajul este, ca nu este nevoie sa stai sa pierzi timpul ca sa faci si o crema, pentru aceasta prajitura, ci o ai deja gata si este deosebit de fina si untoasa.

De-a lungul anilir, am incercat mai multe retete de Prajitura desteapta, insa nu toate retetele sunt corecte. Imi amintesc, incercasem acum cativa ani sa fac Prajitura inteligenta.

Reteta o aveam de la o colega, care imi zisese, ca doar o singura marca de margarina merge, ca, de altfel, nu va iesi. Am cumparat margarina respectiva, am facut prajitura, reteta pas cu pas, si la sfarsit m-am ales cu o prajitura „inotatoare” in grasime.

Mai am si alte reteta, dar astazi o voi publica pe cea mai simpla, care nu necesita multe oua, deoarece sunt zile, cand nu avem 9 oua in frigider si nu avem chef sa iesim dupa cateva oua amarate.

Cum sa faci cea mai buna Prajitura desteapta?

Ingrediente:

  • 4 oua;
  • 500 ml lapte integral (3.2 % grasime);
  • 110 gr unt;
  • 1 cana si 1/3 faina (puteti pune chiar 1.5 cana faina, dar va iesi un pic mai vartoasa…) alba de grau tip 000;
  • 3/4 sau 1 cana zahar, dupa gustul fiecaruia;
  • 1 pachetel zahar vanilat sau 1 lingurita extras de vanilie;
  • un praf de sare

Mod de pregatire Prajitura desteapta:

  1. Mai intai de toate, se separa galbenusurile de albusuri si se dau deoparte pentru mai tarziu.
  2. Se topeste untul int-un ibric de inox sau catita mai mica, la foc mic, pentru a avea timp sa se raceasca pana va fi adaugat in compozitie.
  3. Se bat galbenusurile pana se formeaza o spuma fina deasupra, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat; se bate, inca 3-4 min.
  4. Se bat albusurile cu praful de sare pana trece testul capului.
  5. Se toarna, mai intai, laptele in compozitia de galbenusuri, iar mai apoi, se toarna si untul, care nu trebuie sa fie fierbinte, deoarece va taia compozitia.
  6. Se presara, in ploaie, faina, cand s-a incorporat, se adauga albusurile si se amesteca cu miscari fine, de jos in sus, pana se incorporeaza, la fel.
Prajitura desteapta reteta
prajitura-desteapta.jpg

7. Se adauga compozitia in tava tapetata cu unt si faina sau gris si se da la cuptorul incins la 180 C, pentru 40-50 min sau pana este gata si trece testul scobitorii.

Prajitura desteapta
prajitura-desteapta.jpg
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Prajitura desteapta -, dati-ne un Share/Like. Mutumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre, imposibil sa nu va placa:
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...