Reteta culinara Lasagna de casa cu salata de varza rosie din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla cum se face Lasagna de casa cu sos Ragu si sos Bechamel, vezi reteta pas cu pas, cu poze si explicatii in a o gati.
Lasagna este o preparat clasic reprezentativ al bucatarie italienesti foarte gustoasa si, mai nou, foarte populara mai peste tot in lume, fireste, dupa pizza, in cele mai selecte restaurante.
In Italia nu exista sarbatoare (festa), unde sa nu fie facuta si servita Lasagna de casa cu mult sos Ragu, sos alb (Bechamel), cascaval si parmezan de ti se topeste in gura de gustoasa si suculenta ce este.
Foile, pentru Lasagna de casa, de obicei, sunt cumparate din comert in stare uscata (sub forma de paste late – foi), putine gospodine mai stau sa faca foile manual cu oua, mai degraba, prefera sa le cumpere gata facute si sa le fearba inainte.
Au stiut emigrantii italienii sa isi valorifice felurile traditionale de mancare mai peste tot in lume, unde sunt apreciate si servite in cele mai cunoscute restaurante.
Pe langa reteta clasica obisnuiesc sa prepar Lasagna si asa, cum se vede in poza de mai sus, putin altfel, ca pe o placinta, o fac doar din 4 foi si nu 6, cum obisnuiesc la cea clasica, iese mai crocanta, iar gustul este de-adevaratelea demential, ceva intre lasagna, placinta si pizza.
Nota: Aluatul trebuie sa iasa unul vartos ca pentru taiteii de casa.
4. Cand sosul Ragu este gata se adauga bucatica de unt si mararul verde tocat, se ameste, se acopera cu un capac si se lasa la odihnit pana sunt pregatite foile, ca sunt cumparate din comert sau facute manual, cum le fac eu.
5. Se incalzeste cuptorul la 1900 C. Se unde cu ulei sau unt forma/tava in care urmeaza sa se faca Lasagna si se asaza in straturi foile si sosurile, dupa cum urmeaza: primul strat, sosul Bechamel, foaie de aluat, sosul Ragu, foaie de aluat, sos Beshamel, la sfarsit peste ultima foaie de aluat se toarna sise unge uniform sosul Beshamel ramas, iar deasupra se presara parmesanul ras.
Daca v-a placut reteta de astazi – Lasagna de casa cu salata -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata ve recomandam sa vedeti si reteta noastra de Rasol de vitel inabusit in vin cu mamaliga – un alt preparat al bucatariei italienesti.
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…