Supa de pui cu taitei de casa

supa-de-pui-cu-taitei.jpg

Supa de pui cu taitei de casa reteta mamei mele din Categoria Ciorbe si supe. Afla, cum sa face cea mai gustoasa Supa de pui cu taitei de casa cu carne de pasare. Gasiti aici reteta, pas cu pas!

Supa de pui cu taitei de casa este printre preferatele mele!!! Imi amintesc, mama ne facea duminica sau in zilele de sarbatoare cu gaina de casa si oua marunte neouate, pe care le adoram, si marar verde super-parfumat. Ce vremuri! Nimic nu se compara cu taiteii facuti in casa. Din pacate, am folosit carne de pui din comert, nu am avut pasare de tara, dar asta e!

Cum sa faci Supa de pui cu taitei de casa?

Ingrediente:

  • 500 gr carne de pui (aripioare sau tacam);
  • 250 gr taitei de casa (o foaie de aluat);
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 100 ml bors (daca va place mai acru, atunci adaugati dupa gustul dvs.);
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru, dupa gust;
  • 1 legatura de marar sau patrunjel verde

Pentru taitei:

  • 1 ou de tara;
  • 25-30 ml apa de la robinet;
  • faina cat cuprinde (nu masor niciodata, totul la ochi) si sare

Mod de preparare:

  1. Spalam si punem la fiert carnea, intr-o oala cu 2,5 l apa; avem grija sa alegem spuma. Dupa ce a dat in clocot si a fost aleasa spuma, adaugam foaia de dafin, piperul negru si lasam sa fiarba pana carnea trece cu brio testul furculitei.
  2. Intre timp, ne ocupam de taitei: intr-un castron spargem oul, adaugam apa, un praf de sare si faina; aluatul trebuie sa fie unul vartos.
  3. Lasam aluatul sa se odihneasca 5- 10 min., personal, nu il las, apoi  il intindem cu sucitorul, periodic, presarand faina, pana obtinem o foaie foarte subtire, 1-2 mm grosime
supa-de-pui.jpg
supa-de-pui-cu-taitei.jpg

4. Presaram faina peste foaia de aluat si taiem fasii de 4-5 cm latine, asezam fasiile una peste alta, si incepem sa taiem, cu un cutit bine ascutit, exact, cum se vede in poza

5. Cand carnea a dat in fiert, adaugam borsul, ceapa intreaga (la final, o aruncam), morcovul taiat rondele si radacina de patrunjel – cubulete mici; lasam sa fiarba pana se patrund legumele, dupa care adaugam taiteii, lasam sa fiarba 2-3 min si supa este gata.

6. La final, adaugam verdeata tocata marunt, lasam sa dea un clocot; oprim aragazul, acoperim oala cu un capac, si lasam sa se odihneasca 5 min inainte de a fi servita.

Pofta buna!

Comentari