Macrou la Gratar cu Cartofi Copti si Sos de Smantana cu Marar Verde Reteta

Macrou la gratar cu cartofi copti si sos de smantana

Macrou la Gratar cu Cartofi Copti si Sos de Smantana cu Marar Verde Reteta
Macrou la Gratar Cu Cartofi Copti si Sos de Smantana

Macrou la Gratar cu Cartofi Copti si Sos de Smantana cu Usturoi si Marar VerdeO Explozie de Sanatate si Gust in Farfuria Ta – din Categoria Mancaruri cu Peste si Fructe de Mare.

Afla, cum poti sa faci cel mai gustos Macrou la Gratar cu Cartofi Copti in Coaja si Sos de Smantana cu Usturoi si Marar Verde.

Daca iti doresti ceva simplu, usor si gustos la cina sau la masa de duminica atunci Macroul la Gratar cu Cartofi Copti si Sos de Smantana este raspunsul corect!

Ce poate fi mai frumos decat sfaraitul pestelui pe gratarul incins combinat cu aroma delicioasa a macroului? Aici nu vorbim despre o simpla masa/reteta, ci, mai degraba, despre o experienta culinara.

Daca crezi ca stii totul despre prepararea pestelui la gratar, aceasta reteta simpla de Macrou la Gratar cu Cartofi Copti si Sos Delicios cu Usturoi si Marar Verde este pe cale sa iti schimbe perspectiva culinara.

Citeste mai departe si descopera cum transforim un peste banal intr-o capodopera culinara, plina de sanatate si arome intense menita sa iti schimbe radical perceptia despre peste, in general.

De ce Macroul? Diversitatea si sanatatea pe Care o Aduci in Familie

In lumea vasta a pestelul, Macroul este subapreciat. In timp ce toti vorbesc despre Somon sau Ton, Macroul asteapta rabdator sa fie descoperit pentru calitatile sale nutritive de exceptie.

Macroul este o alegere inteligenta, atat pentru portofel, deoarece este mult mai ieftin decat Somonul sau Tonu, cat si pentru sanatatea intregii familii.

Acest peste uimitor este o sursa excelenta de acizi grasi Omega-3, vitaminaele A si D, nutrienti esentiali pe care corpul uman nu ii poate produce singur, insa are mare nevoie pentru o functionare optima.

Consumul Regulat de Peste si Fructe de Mare, Respectiv Omega-3 Este Vital Pentru:

  • Sanatatea creierului si a sistemului nervos: Sprijina functiile congnitive si memoria;
  • Sanatatea sistemului cardiovascular: Ajuta la reducerea trigliceridelor si mentinerea unei presiuni sanguine optime;
  • Proprietati anti-inflamatorii: Combate inflamatia din organism. Acest proces se datoreaza, in special, acizilor grasi Omega-3

Dar beneficiile nu se opresc aici! Macroul este bogat in proteine de inalta calitate, esentiale pentru constructia si repararea tesuturilor musculare.

De asemenea, este o sursa excelenta de vitamina B12 si seleniu, cruciala pentru sanatatea sistemului nervos si formarea celulelor sanguine, precum si un antioxidant puternic care protejeaza celulele impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

In aceasta ordine de idei, putem spune alegand macroul, nu faci doar o alegere delicioasa, ci si una sanatoasa si accesibila.

Macroul este printre pestii mei preferati, deoarece este foarte gustos, are o carne alba dulce si nu prea are oase, se gaseste mai peste tot in piete si supermaketuri si este accesibil ca si pret.

Reteta de Macrou la gratar cu cartofi copti si sos de smantana este una simpla, din ingrediente sanatoase, satioasa si deosebit  de gustoasa pe care trebuie sa o gatiti numaidecat.

Fiind un peste potrivit de gras si, practic, fara oase si nici nu are solzi, macroul, este foarte gustos, suculent si se preteaza foarte bine cu catofii copti sau legumele la gratar, precum: dovlecei, vinete, ardei, andive etc.

Este un peste, care nu prea da bataie de cap cu pregatitul, neavand solzi, trebuie doar eviscerat si, pe deasupra carne fina se gateste rapid la gratar, doar 2-3 min pe fiecare parte si cam atat.

Putin Despre Macrou…

Macroul este un peste oceanic gras, inrudit cu tonul si bonito, foarte raspandit si nu foarte scump, accesibil oricui, cu o carne frageda si putine oase; din acest motiv este prefaratul ramanilor, cand merge vorba de peste la gratar.

In general, macroul este un peste nu foarte gras, foarte sanatos, bogat in vitamine si minerale, dar si in acizi grasi Omega 3, care ajuta la reducerea inflamatiei din organism.

Cred ca la noi, este printre cel mai des folosit peste, cand merge vorba despre gratar, dupa pastrav, fireste, datorita faptului ca, practic, nu are oase.

Scurt Despre Beneficiile Cartofilor Copti in Coaja

Cartofii copti la cuptor sunt mai sanatosi, decat cei prajiti in ulei, deoarece sunt bogati in: vitamine, minerale, proteine, fibre naturale etc.

Contin o cantitate semnificativa de potasiu (227 gr cartofi copti in coaja contin 1.000 mg potasiu), care are un rol foarte important in sanatatea inimii si a sistemului nervos.

Saraci in calorii – 130 kcal/100 g. -, cartofii copti in coaja sunt indicati in cazul dietelor si a curelor de slabire, deoarece ne ajuta sa dam jos kilogramele in plus.

Acest lucru se datoreasa continutului semnificativ de fibre naturale, pe care le contin si, care ajuta la digestie si reduc considerabil nivelul colesterolului „rau” din sange, astfel inlaturand riscul aparitiei diabetului zaharat.

Sa Trecem la Reteta…  

Cum Poti sa Faci Cel Mai Bun Macrou la Gratar cu Cartofi Copti si Sos de Smantana cu Marar Verde si Usturoi?

Ingrediente:

  • 4 bucati macrou;
  • 8 cartofi medii;
  • sare dupa gust;
  • ulei pentru uns pestele

Pentru sos:

  • 200 gr smantana fermentata;
  • 1-2 linguri de hrean;
  • 1 fir de ceapa verde;
  • 1 catel de usturoi;
  • 2 castraveti murati;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura de marar verde;
  • 1/2 zeama de la 1 lamaie;
  • sare si piper negru proaspat macinat;

 Mod de Pregatire:

1. Mai intai, spalam cartofii si ii dam la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 35-40 min.2. Cat se fac cartofii, evisceram si spalam bine pestele sub jetul de apa rece.

2. Ungem pestele cu ulei de masline, la exterior si interior, si il asezonam cu sare dupa gust, atat.2. Preincalzim gratarul (gratarul rotund pentru aragaz) si frigem pestele cate 10-15 min pe fiecare parte, la foc mediu.

  • La gratarul cu carbuni pestele se face mult mai repide decat la cel pe aragaz si este mult mai gustos si mai aromat datorita fumului.
Macrou la gratar reteta
macrou-la-gratar.jpg

3. Cat se face pestele, ne ocupam de sosul de smantana. Tocam ceapa verde marunt si castravetii murati cubulete; usturoiul il dam prin presa sau razatoarea mica.

4. Mararul il tocam fin, apoi, adaugam totul in bolul cu smantana, adaugam: hreanul, sucul de lamaie, sarea, piperul negru si uleiul de masline, amestecam bine. Sosul este gata!

Peste la Gratar cu Cartofi Copti si Sos de Smantana cu Marar Verde Reteta
sos-de-smantana-cu-marar-verde-si-usturoi

Macrou la gratar cu cartofi copti – Verificam daca sunt gata cartofii

  • Sosul este minunat si se potriveste atat cu pestele cat si cu cartofii copti – combinatia perfecta.

5. Cand cartofii sunt gata, incercam cu o scobitore sau cu o furculita, ii crestam si adaugam ulei de masline  sau unt si asezonam cu sare.

  • Puteti sa faceceti cartofii si in folie de aluminiu, cu unt. Am preferat sa fac cartofii simpli, in coaja, ca si asa smantana este destul de grasa si cu colesterol…

6. Nu ne ramane, decat sa montam deliciosul macrou la gratar cu cartofi copti si sosul de smantana cu usturoi pe foarfurie sau platoul de servire.

In concluzie, putem spune ca Macroul la Gratar este mai mult decat o reteta, ci, mai degraba, o traditie in fiecare bucata, totdata, reprezentand simpliatea si rafinamentul.

Aceasta reteta simpla si gustoasa ne demonstreaza faptul ca din ingrediente de calitate si o preparare atenta, poti crea ceva demn de un restaurant in propria bucatarie.

Deci, putem mentiona, ca este o masa completa care ofera corpului Omega-3, vitamine, minerale si proteine de inalta calitate, iar sufletul cu arome autentice si satisfactie maxima.

Si acum, cel mai important lucru: Nu lasa aceasta reteta gustoasa si sanatoasa sa ramana doar un text ratacit pe un ecran. Intra in bucatarie, experimenteaza si impartaseste aceasta experienta cu cei dragi.

Bucataria ta merita si trebuie sa miroase a mare, usturoi si ierburi aromatice!

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Macrou la gratar cu cartofi copti si sos de smantana -, dati-ne un Share. Multumim! 

Pentru a urmari si sustine activitatea, pentru a va bucura cu noi si noi retete, noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

macrou; macrou la gratar; peste; peste la gratar; macrou retete delicioase; retete sanatoase de casa; mackerel recipes; mackerel; delicious recipes; homemade mackerel recipe; cartofi; cartofi copti reteta; cartofi copti cu sos; marar verde; sos cu marar verde; sos de marar verde; mancare sanatoasa; diet; healthy food; healthy lifestyle; health; healthy recipes; food; food blogger; blog cu retete; mancare traditionala; traditional food; global food; potatoes recipes;
Macrou la Gratar Cu Cartofi Copti si Sos

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 18 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...