Salata de cartofi cu conopida si seminte de in

salata-de-cartofi-cu-conopida.jpg

Reteta Salata de cartofi cu conopida si seminte de in, o reteta simpla, sanatoasa si exrem de gustoasa, potrivita pentru zilele de post sau, daca sunteti la dieta.

Adevarul este, ca ne-am cam obisnuit sa folosim maioneza, carne sau peste mai in toate salatele, insa, daca va place salata orientala, atunci cu siguranta vă va placea si aceasta minunata salata de post, pe care o gatesc mai mult in sezonul rece, parca este mai gustoasa iarna, decat vara.

Pregatita din ingrediente simple combinate perfect, o simpla salata de cartofi cu conopida poate deveni un fel de mancare principal in zilele de post. Banala salata de cartofi poate fi gatita in mai multe feluri, nu este o regula stricta.

Este o salata plina de vitamine si minerale, deoarece fierbem doar cartofii, in rest, toate legumele le adaugam crude, care vor amplifica gustul si aroma salatei.

Semintele de in sunt foarte sanatoase, sunt pline de vitamine si minerale, pe langa faptul ca, reduc nivelul colesterolului din sange, regleaza tranzitul intestinal, dar si, ne scapa de kilogramele in plus.

Ingrediente: 

  • 3-4 cartofi albi de marime medie;
  • 1 ceapa alba sau 3 fire ceapa verde;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 1 ardei gras sau gogosar verde;
  • 1/4 conopida medie
  • 2 lingurite seminte de in;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1/2 lingurita otet din vin alb sau otet de mere;
  • 1 lingurita mustar;
  • 1 lingurita miere de albine;
  • 1 legatura mica marar verde

Mod de pregatire:

  1. Se pun la fiert cartofii. Cat fierb cartofii, spalam si tocam  legumele: ceapa alba o taiem in doua, apoi o feliem; morcovul il tocam rondele, iar ardeiul gras julien.
  2. Desfacem buchetelele de conopida, apoi le spalam sub jetul de apa rece, pentru a indeparta orice firicel de pamant sau nisip.
  3. Dupa ce cartofii au fiert si s-au racit, indepartam coaja, cu ajutorul unui cutit, si ii tocam cubulete.
  4. Luam o caserola, adaugam legumele, uleiul de masline, sarea, otetul, mierea de albine, piperul negru, semintele de in si mararul verde.
salata-de-cartofi-cu-conopida.jpg

5. Acoperim caserola cu capacul si o scuturam vreme de 2-3 min, pana ingredientele folosite se amesteca bine formand  un sos gros (emulsie), care va imbraca legumele din salata.

  • Puteti sa faceti dressing-ul separat, adaugang toate ingredientele, precum: ulei de masline, otet, miere, mustar, sare, piper negru etc., insa daca vreti sa spalati mai putina vesela, atunci puneti toate ingedientele, laolalta, in container si salata este gata.

Pofta buna!

Comentari