Chec cu nuci si visine reteta

Chec cu nuci si visine

Chec cu nuci si visine reteta
chec-cu-nuci.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reteta Chec cu nuci si visine din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum sa faci cel mai bun Chec cu nuci si visine, care se topeste in gura de fin si pufos ce este.

Aceasta reteta de chec este o reteta ieftina si accesibila oricui si, probabil, cea mai practica, deoarece este nevoie doar de cateva ingrediente simple pe care le are fiecare in casa.
Cum cam in fiecare gospodarie se pot gasi visine in suc propriu sau visine de la visinata, aceasta reteta este tocmai benevenita, pentru a le si gasi o intrebuintare reusita.
Usor crocant la exterior,  moale, cu un gust dulce-acrisor dat de visine, si cu o arome complexa de visine si citrice acest chec va da o nota de caldura serilor posomorite de iarna.
Este atat de bun si aromat, umed la interior si nu uscat, cum sunt cele din comert sau patiserii, unde nici nu miroase a oua, incat veti dori sa il faceti si altadata. Imi amintesc, cand am pregatit acest chec pentru prima oara, am pus totul la nimereala si … surpriza!!! A iesit ceva foate bun.

Cum sa faci cel mai bun Chec cu nuci si visine?

Ingrediente:

  • 2 oua „M”;
  • 1 pahar cu zahar;
  • 1/2 pahar lapte batut;
  • 1/2 pahar ulei;
  • 2 pahare faina;
  • 1 pachetel praf de copt (10 gr);
  • 1 pachetel zahar vanilat;
  • 50 gr miez de nuci;
  • 50 gr visine in suc propriu sau de la visinata;
  • 50 gr dulceata (am folosit dulceata de portocale de casa);
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

  1. Mai intai, intr-un castron incapator, amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi, adaugam ingredientele lichide: laptele batatut, uleiul, si amestecati totul bine.
  2. Separat, intr-un alt bol, amestecam faina cu praful de copt, dupa care, varsati, in ploaie, faina la compozitia cu ou si amestecati bine totul, pentru a evita formarea cocoloaselor;
  3. Cand faina s-a incorporat, radeti coaja de la o lamaie, adaugati miezul de nuci si visinile, amestecati bine;
Chec cu visine si nuci
chec-cu-visine.jpg
4. Tapetati forma pentru chec cu unt si faina, apoi,  turnati cu grija compozitia in forma, iar deasupra puneti visine si dulceata. Am folosit dulceata de portocale, preparata in casa.
Chec cu nuci reteta
chec-cu-nuci.jpg

 

 

 

 

 

 

 

5. Dati imediat checul la cuptorul  preincalzit la 180 C., cat este praful de copt activ, pentru cca 40 min., depinde ce tip de cuptor veti, oricum, il incercati cu o scobitoare ca nu cumva sa fie inca crud la interior.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Chec cu nuci si visine -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra  cu visine – Chec de morcovi cu nuci si visine.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...