Salata cu pui si batoane de crab reteta

Salata cu pui si batoane de crab

Salata cu pui si batoane de crab reteta
salata-cu-pui.jpg

Salata cu pui, batoane de crab si porumb dulce, suculenta, cu bucatele de pui si batoane de crab, si super-delicioasa, din Categria Aperitive si Salate de casa.

Afla, cum sa faci cea mai gustoasa Salata cu piept de pui, batoane de crab si porumb dulce, reteta cu poze, explicatii si pasi de urmat in a o gati.

Daca vreti ceva nou pe masa de Craciun sau Anul Nou, precum si la oricare alta festivitate, incercati Salata cu piept de pui si batoane de crab.

Va asigur, invitatii Dvs. vor fi incantati de aceasta super-salata-aperitiv usoara, invioratoare, suculenta si foarte gustoasa.

Este o salata nemaipomenit de gustoasa, care se prepara foarte usor si de care va veti indragosti de la prima portie.

Cum sa faci cea mai buna Salata cu pui, batoane de crab (Surimi) si porumb dulce?

Ingrediente:

  • 1/2 piept sau pulpa de pui;
  • 100 gr batoane de crab;
  • 3 cartofi;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 4-5 oua;
  • 1 cutie porumb dulce;
  • 2 castraveciori murati;
  • 1-2 catei de usturoi;
  • 1/2 legatura patrunjel verde;
  • 250 gr maioneza preparata in casa sau din comert de buna calitate.

Mod de pregatire Salata cu pui si surimi:

  1. In primul rand, punem la fiert cartofii si morcovii; separat ouale si separat pieptul sau pulpa de pui.
  2. Intre timp, taiem cubulete batoanele de crab si castraveciorii murati, pentru a mai castiga din timp. Totodata, pregatim recipientul/platoul in care urmeaza sa facem salata;
  3. Cand legumele, carnea si ouale au fiert si s-au racit cat de cat, le tocam cubulete ca si pentru Salata Olivier. Separat, intr-un bol, pregatim sosul: adaugam maioneza, patrunjelul tocat, radem usturoiul si adaugam pieptul de pui, pe care l-am taiat cubulete, amestecam bine;
salata-cu-batoane-de-crab.jpg

4. Incepem sa montam salata: radem 1,5 cartofi, acesta va fi primul strat, apoi radem 1 morcov si ungem cu maioneza, cu ajutorul unei furculite sau a unei palete.

5. In continuare, radem 2 oua, urmate de 1/2 cutie porumb dulce, ungem cu maioneza, apoi, presaram 1/2 din cubuletele de crab;

salata-cu-surimi.jpg
6. Urmatorul strat va fi: maioneza cu usturoi, urmat de castravetii murati si, iarasi de la capat: cartof, morcov, maioneza, porumb, crab, maioneza cu usturoi, oua.
  • Din cele 2 oua, pastrati un galbenusi, pentru ornat
7. Deci, ultimul strat va fi oul ras, peste care il vom adauga un strat generos de  maioneza, dupa care, radem galbenusul de ou si presaram cateva cubulete de crab si patrunjel verde.
  • Da stiu, prea multa maioneza, insa, decat sa mancati o salata uscata cu un gust fad, care sa vi se opreasca in gat, mai bine adaugati o maioneza de calitate, preferabil, preparata in casa. Odata in an se poate!
Reteta salata cu pui si surimi
salata-cu-surimi.jpg

Daca v-a placut aceasta reteta unica de Salata cu pui si batoane de crab, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...