Ciulama de ciuperci reteta simpla

Ciulama de ciuperci cu mamaliga

Ciulama de ciuperci reteta simpla
ciulama-de-ciuperci.jpg

Ciulama de ciuperci cu mamaliga din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla, cum sa faci cea mai delicioasa si cremoasa Ciulama de ciuperci cu mamaliga si de ce ingrediente ai nevoie.

Reteta culinara de Ciulama de ciuperci cu smantana, usturoi si marar verde servita alaturi de o delicioasa si catifelata garnitura de mamaliga cu telemea de oaie si unt. O reteta simpla, usor de facut si extrem de gustoasa, de care nu te mai saturi.

Ciulamaua este un fel de mancare cat se poate de simplu, din ingrediente simple si la indemana oricui si, care  este foarte usor de preparat.

Pentru iubitorii de ciuperci am pregatit azi o delicioasa Ciulama cu smantana, servita alaturi de o mamaliga moale cu telemea de oaie – combinatia ideala.

Persoanele care tin post, pot inlocui smantana normala cu smantana vegetala, care nu este altceva, decat o alternativa a smantanei de origine anumala, obtinuta din lapte.

Cum sa faci cea mai buna Ciulama de ciuperci cu smantana?

Ingrediente:

  • 300 gr ciuperci (de la conserva, daca folositi ciuperci proaspete, atunci veti avea nevoie de cca 600 gr);
  • 1 ceapa medie ;
  • 1 morcov mic;
  • 3 + 1 catei de usturoi;
  • 3 linguri de smantana (am folosit smantana fermentata, imi place mai mult gustul, insa puteti folosi si smantana pentru gatit – 150 ml );
  • 250 ml supa de pui sau apa fiarta;
  • 2 linguri de faina;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura de ulei de masline;
  • 1 legatura de marar verde

Pentru mamaliga:

  • malai;
  • 100 gr telemea de oaie sau branza de burduf;
  • 10-15 gr unt;
  • sare dupa gust

Ciulama de ciuperci cu smantana – Mod de pregatire:

  1. Mai intai de toate, tocam marunt: usturoiul, ceapa si morcovul, preferabil cubulete; In paralel, intr-o oala sau ceaun, punem la fiert apa cu sare pentru mamaliga;
  2. Luam o oala cu fundul gros, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins,adaugam legumele, pe care le-am tocat, anterior. Nu este nevoie sa le calim pana devin maronii, pentru ca sunt toxice pentru organism, ci doar putin, pana ceapa devine usor sticloasa.
  3. Cand legumele sau calit putin, adaugam ciupercile, amestecam si lasam sa se rumeneasca putin, apoi adaugam faina si amestecam bine. Dupa 2 min adaugam: foaia de dafin, sarea, piperul negru si supa de pui; lasam sa fiarba cca 15 min.
Reteta Ciulama
ciulama-cu-smantana.jpg

5. Dupa ce a fiert ciulamaua, adaugam smantana, amestecam, apoi adaugam: 1 catel de usturoi si mararul, tocate marunt, lasam sa dea un clocot si oprim aragazul.

Reteta Ciulama de ciuperci
ciulama-reteta.jpg

7. Cand a dat in clocot apa, adaugam in ploaie malaiul, amestecam cu o furculita ca sa nu se formeze cocoloase. La final, adaugam telemeaua rasa si untul si mancarea este gata.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ciulama de ciuperci cu smantana -, dati-ne un Share/Like sau acordati-ne o nota. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra: Fasole verde cu smantana si mamaliga.

Pofta buna si o dupa – amiaza minunata, va doresc!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...