Fasole verde cu smantana si mamaliga

fasole-verde-cu-smantana.jpg

Reteta Fasole verde cu smantana si mamaliga din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa Fasole verde cu smantana si mamaliga moale, care este atat de aromata si satioasa, incat o vei gati si altadata, mai ales, daca tii post, caz in care, nu vei adauga smantana. Este un preparat ultra-simplu, insa, nemaipomenit de gustos si satios, de care, efectiv, te vei indragosti de la prima farfurie si, mai mult ca sigur, o vei mai cere si pe a doua (farfurie).

Indiferent cum este numita – pastai, teci sau pastari -, fasolea verde, daca este gatita corect si cu ingredientele potrivite va da nastere unui preparat gustos, aromat si satios si, pe care il veti pregati si alta data. Se poate face de post, cu smantana si supa de pui sau cu carne de pasare sau porc.

Daca Fasole verde este tanara (cruda), atunci va fierbe repede si nu va fi nevoie sa fie blansata sau fiarta, in prealabil, si nici nu va fi atoasa si lipsita de gust.

Daca folositi fasole verde de la congelator, atunci o scoateti cu 2-3 min inainte de a fi adaugata in mancare, deoarece, daca o lasati sa se decongeleze, atunci va deveni atoasa, dar si, gustul si textura nu vor fi aceleasi si, va trebui sa adaugati mai putina supa, deoarece pastaile (gheata) se vor topi si vor lasa apa.

Cum sa faci Fasole verde cu smantana si mamaliga

Ingrediente:

  • 700 gr fasole verde sau galbena (mai mult imi place cea verde);
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • 1 pahar supa de pui sau de legume, in caz ca tineti post;
  • un prag pudra de ghimbir, pentru gust, dar si, pentru ca, este sanatos;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 3-4 linguri smantana fermentata, pentru ca, va da un gust mai bun mancarii; Daca tineti post, atunci nu adaugati smantana !!!
  • 1 legatura marar verde;
  • 1 lingura ulei de masline sau de floarea soarelui;
  • putina faina, daca vi se pare zeama prea subtire.

Pentru mamaliga: malai, apa si sare

Mod de preparare:

  1. Se curata, se taie capetele si se spala pastaile de fasole, apoi, se rup in doua sau in trei (cca 5 cm ) depinde cat de mari sunt pastaile.
  2. Ceapa, morcovul si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se soteaza 2-3 min in tigaia sau ceaunul, unde urmeaza sa gatiti preparatul.
  3. Se adauga pastaile portionate si pudra de ghimbir, se soteaza alte 2-3 min a foc mic, apoi se adauga supa de pui sau de legume; cand a dat clocot se adauga: foaia de dafin, piperul nergu si se lasa sa fiarba 7-10 min sau pana sunt gata pastaile.
  4. La final, se adauga smantana, sare dupa gust si mararul tocat, se lasa sa dea un clocot, apoi se se opreste aragazul; se acopera ceaunul cu un capac si se lasa sa se odihneasca cca 5 min. inainte de servire. Delicioasa Mancare de fasole verde se serveste cu mamaliga mai moale sau cum va place dvs.

Pofta buna! Daca v-a placut reteta de astazi, dati-ne un Share/Like, ne-ar fi de mare ajutor. Multumim!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)