Funchoza cu pui si ciuperci

funchoza.jpg
funchoza-cu-pui.jpg

Funchoza cu pui si ciuperci sau Taitei din orez cu pui si ciuperci din Categoria Mancare asiatica. Afla, cum sa faci cea mai delicioasa Funchoza cu piept pui si ciuperci, simpla, echilibrata si foarte gustoasa. Aici vei gasi reteta completa cu poze, explicatii si pasi de urmat. Daca nu prea dispui de timp, insa vrei sa faci ceva rapid, dar si, sa fie gustos acelasi timp, atunci Funchoza este alegerea perfecta.

O reteta simpla, din ingrediente simple si nemaipomenit de gustoasa si aromata pe baza de taitei din orez (funchoza), probabil, cea mai populara reteta, dupa Noodles, servita mai in toate restaurantele cu specific asiatic din intreaga lume pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.

Denumirea preparatului se trage de la renumitii taitei din orez (funchoza), avantajul este, ca este gata in max. 15 min., daca ai totul pregatit din timp, si este nemaipomenit de gustos si satios (preparatul).

Cum sa faci Funchoza cu pui si ciuperci?

Ingrediente:

  • 1 punga funchoza 250 gr.;
  • 1 piept de pui mediu;
  • 300 gr. ciuperci champignon ( nu este obligatoriu sa folositi ciuperci shiitake; adevarul este, ca sunt cam scumpe );
  • 1 morcov mic;
  • 2 cm ghimbir proaspat, daca nu aveti in casa, atunci adaugati un praf pudra de ghimbir;
  • 1-2 fire ceapa verde;
  • 200 ml suc de rosii;
  • ardei iute, optionala ( tailandezii mananca mai picant)
  • 1/2 legatura marar verde;

Mod de praparare:

  1. Se spala si se portioneaza pieptul de pui in bucati cat o imbucatura mica; se curata, se spala si se toaca legumele: ciupercile (mai intai, in doua, apoi se feliaza); morcovul si ghimbirul se taie julien; ceapa verde se toaca separat partea alba de cea verde, deoarece partea verde o vom adauga la sfarsit cu mararul verde.
  2. Separat, se pune la fiert 1 l de apa, in care vom tine taiteii exact cat scrie pe ambalaj (10-15 min);
  3. In wok sau intr-o tigaie mai adanca se frige, mai intai, pieptul de pui, se scoate pe o farfurie intinsa, apoi se soteaza morcovul, ghimbirul si ceapa (partea alba), apoi se adauga ciupercile.
funchoza-cu-pui.jpg

4. Cand apa lasata de ciuperci se va evapora si va incepe sa sfaraie, adica ciupercile vor incepe sa se prajeasca, lasam 2-3 min. amestecand din cand in cand, apoi adaugam sucul de rosii.

funchoza-cu-pui.jpg

5. Cand a dat in clocot se adauga taiteii, care, intre timp, au stat in apa clocotita; se amesteca, incat taiteii sa absoarba din delicioasa zeama din tigaie, apoi se adauga ceapa si mararul verde, se amesteca, se opreste focul, se acopera tigaia cu un capac si se lasa 3-5 min inainte de servire.

funchoza-cu-pui.jpg

Totodata, va recomandam, sa vedeti si reteta noastra de Pui picant cu fidea de orez in stil asiatic o reteta destul de simpla, insa deosebit de gustoasa si sanatoasa.

Pofta buna! Daca v-a placut reteta de Funchoza cu pui si ciuperci, dati-ne un Share/Like, ne-ar fi de mare ajutor, in fond, nu va costa nimic. Multumim!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Lasă un răspuns