Langosi cu carne de manzat

Langosi cu carne

Langosi cu carne de manzat
langosi-cu-carne.jpg

Langosi cu carne, Pirojki sau Pirojoace cu carne reteta veche de mai bine de 100 de ani din Categoria Placinte si Pizza. Afla cum sa faci cei mai gustosi si pufosi Langosi cu umplutura de carne tocata cu multa ceapa. Gaseti reteta completa aici!

Pe langa preparatele traditionale romanesti va voi prezenta si retete ale asa-zisei Bucatarii internationale si pe care ar trebui sa le incercati numaidecat, ca merita.

Astazi va propun sa incercati o reteta traditionala din Basarabia deosebit de gustoasa de Langosi cu carne. Este o reteta pe care o prepar din adolescenta, este reteta mea preferata.

Langosii cu carne, Pirojki sau Beleashi (care se fac mai mari decat pirojki) sunt o specialitate, care se pregatesc, de obicei, de sarbatori, si nu numai, in tot fostul spatiu ex-sovetic.

Cum sa faci Langosi cu carne?

Pentru a pregati acesti simpatici si gustosi Langosi cu carne, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

 Pentru aluat:
  • 600-700 g faina alba de grau tip 000;
  • 1 cana de lapte caldut;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 25 gr drojdie proaspata;
  • 1/2 lingurita de zahar tos, care v-a hrani si activa drojdia;
  • 1 lingurita sare
Pentru umplutura:
  • 400 gr carne tocata (am folosit de manzat);
  • 1 ceapa mare;
  • 2 linguri de lapte integral;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat dupa gust

Mod de pregatire:

1. In primul rand, luam un vas sau castron mare in care adaugam 1/2 din faina, in mijloc facem o adancitura si turnam 1/2 cana lapte caldut ca pentru paine.

2. Dizolvam drojdia, adaugam sarea si zaharul, amestecam cu ajutorul unei lingure, luand faina de pe peretii castronului, pana ce compozitia ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri. Apoi acoperim castronul cu prosoape si lasam la dospit cca 20-30 min.

Reteta Pirojoace cu carne
langosi-cu-carne.jpg

3. Cat sta opara la dospit, pregatim umplutura: la carnea tocata adaugam ceapa, pe care am dat-o prin razatoare sau masina de tocat, laptele, sarea si piperul negru, amestecam bine totul.

Langosi cu carne reteta
langosi-cu-carne.jpg

4. Cand opara si-a dublat volumul, adaugam restul laptelui, pe care l-am incalzit, in prealabil, amestecam pana se incorporeaza in compozitie, apoi daugam treptat restul fainii framantand incontinuu. Va rezulta un aluat mai putin vartos, decat cel pentru paine.

5. Framantam aluatul rezultat, dar nu foarte mult cca 5 min., apoi il acoperim cu un prosop sa se mentina cald si  sa creasca, totodata.

6. Dupa ce aluatul a stat la dospit, il taiem bucatele mici, de marinea unei nuci mai mari, si intindem fiecare bucatica cu ajutorul degetelor, nu este nevoie sa fie intinse cu autorul sucitorului.

7. In miloc punem o lingurita de umplutura si incepem sa adunam aluatul, de la margine spre centru, asa incat, in miloc sa ramana un orificiu, exact cum se vede in poza de mai jos. Acoperim langosii cu un prosop si ii lasam sa creasca.

Reteta Langosi
langosi.jpg
8. Intr-un ceaun adaugam 150 ml ulei, cand uleiul s-a incins, prajim langosii, cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos; pentru cei deschisi, mai intai cu orificiul in jos, apoi ii intoarcem cu orificiul in sus.
Dupa cum puteti observa in poza, am facut langosi deschisi si inchisi, oricum sunt la fel de gustosi, insa cei deschisi sunt o idee mai grasi, decat cei inchisi, deoarece in timpul prajirii, uleiul patrunde la interior.
Daca v-a placut reteta de astazi – Langosi cu carne -, dati-ne un Share/Like sau acordati-ne o nota. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra – Paine de casa cu praz si telemea.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...