Spaghetti cu sos de ciuperci si capere, de post

spaghetti-cu-ciuperci-de-post.jpg

Pentru ca, este zi de post, va propun o reteta de Spaghetti cu sos de ciuperci si capere. Cum sa faci cele mai gustoase Spaghetti cu sos de ciuperci si capere de post.

Ingrediente:
  • 450 gr spaghetti din grau dur;
  • 1 cutie de ciuperci sau 500 gr ciuperci proaspete (ciupercile isi reduc considerabil din volum, deoarece sunt pline de apa);
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ardei gras;
  • 1 lingura de capere;
  • 1 cana bulion de rosii, preferabil, de casa;
    1/2 lingurita de seminte chimen, optional;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
    1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • unt cat o nuca pentru spaghetti;
  • 1 legatura de marar verde
 Mod de pregatie:
  1. Se pun la fiert 3 l de apa de la robinet, in care se adauga 1/2 lingurita sare grunjoasa, aici se vor fierbe spaghettele. Cand au fiert se scruge apa si se adauga untul.
  2. Se curata, se spala si se toaca legumele; usturoiul si caperele se toaca fin, iar ardeiul gras il taiem fideluta.
  3. Se soteaza legumele tocate anterior intr-o tigaie sau o oala cu fundul gros; se adauga semintele de chimen, pentru asi elibera aroma delicata,atat.
spaghetti-cu-sos-de-ciuperci.jpg
3. Se aduga ciupercile feliate, se amesteca si se mai soteaza alte 2-3 min, apos se adauga bulionul, foaia de dafin, sare si piper dupa gust; se amesteca totul. se acopera oala cu un capac si se lasa  sa fiarba inabusit cca 10-12  min, la foc mediu spre mic.
spaghetti-cu-sos-de-ciuperci.jpg

4. La final, se adauga peste sos mararul tocat fin, se lasa sa dea un clocot, apoi se opreste focul; se acopera oala cu capacul si se lasa sa se odihneasca cca 5-7 min.; se toarna sosul peste spaghettele fierte si se amesteca bine.

Pofta buna!

Comentari