Spaghetti cu sos de rosii de post

spaghetti-cu-sos-de-rosii.jpg

Spaghetti cu sos de rosii de post din Categoria Mancare de post mancare vegetariana. Gasiti aici, cum sa faceti cele mai gustoase spaghetti cu sos de rosii.

Pentru zilele grele de post, cand deja nu mai stiti ce sa gatiti, incercati o reteta simpla, insa extrem de gustoasa, aromata si satioasa, si anume, Spaghetti cu sos de rosii.

Ingrediente:

  • 0,5 kg spaghetti din grau dur;
  • 5-6 rosii sau 300 ml bulion;
  • 5 catei de usturoi;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 dovlecel mediu;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 1 lingura de capere;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • un praf pudra de ghimbir;
  • un praf boia iute sau ardei de Cayenne;
  • 1 crenguta busuioc proaspat;
  • 1/2 lingura ulei de masline proaspat macinat;
  • 1/2 legatura marar verde;
  • 25 gr unt si parmezan ras, pentru cei ce nu tin post

Mod de preparare:

  1. Intr-o cratita se pun la fiert 3 l de apa de la robinet sau apa plata, in care am adaugat 1/2 lingurita sare grunjoasa.
  2. Se spala si se toaca cubulete mici legumele; rosiile se spala, apoi se decojesc si se taie cubulete sau se dau pe razoatoarea mare, pentru a scapa de coaja, care, din pacate, nu se digera, si a obtine un sos fin si catifelat.
  3. Se i-a o tigaie sau o cratita teflonata, se adauga uleiul de masline, legumele tocate, boiaua iute si pudra de ghimbir; se soteaza 2-3 min, doar cat sa se inmoaie putin si sa isi elibereze aroma si zaharurile naturale.
spaghetti-cu-sos.jpg

4. Se adauga sucul de rosii obtinut sau bulionul, foaia de dafin si sare dupa gust. Se acopera tigaia cu un capac, se lasa sa fiarba inabusit 4-5 min, la foc mic, apoi se adauga busuiocul si mararul tocate fin. Se amesteca bine si se opreste focul.

spaghetti-cu-sos.jpg

5. Se scurg spaghettele de apa, apoi se adauga sosul de rosii; se amesteca bine.

  • Daca nu tineti post, atunci adaugati la paste untul, iar pe deasupra parmezanul ras.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns