Paste cu ragu de ton

Paste cu ragu de ton si capere
paste-cu-ragu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reteta Paste cu ragu de ton si capere o reteta simpla si super-delicioasa din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla cum poti face cele mai gustoase Paste cu ragu de ton, precum si, de ce ingrediente ai nevoie.

Cum am spus mai sus, este o reteta destul de simpla, insa foarte gustoasa si aromata, care poate fi gatita in zilele de post, cand este dezlegare la peste si nu mai stiti deja ce sa gatiti, ca v-ati saturat si de fasole si de cartofi.

Pe langa faptul ca este un fel de mancare gustos mai este si satios, pe deasupra, adica vă va da o stare de satietate, mai ales, pentru persoanele care locuiesc la tara si au mult de munca si tin post.

Este solutia potrivita atunci cand nu prea aveti timp sa gatiti, ati ajuns tarziu de la serviciu, insa doriti ceva rapid, gustos si satios in acelasi timp.

Cum sa faci Paste cu ragu de ton si capere?

Ingrediente:

  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 tija apio;
  • 1-2 conserve ton in ulei sau in suc propriu, insa puteti folosi sardine in ulei sau chiar ton sau macrou proaspat;
  • 1 lingura de capere de la otet sau sare (trebuie bine spalate pentru a indeparta otetul sau sarea);
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 300 ml bulion facut in casa;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • un praf boia iute;
  • unt pentru paste;
  • parmezan ras;
  • 1/2 legatura marar verde;
  • 1 lingura ulei masline sau floarea soarelui;
  • 500 g paste din grau dur, am folosit fusilli

Paste cu ragu de ton – Mod de preparare:

  1. In primul rand, punem oala cu apa si 1/2 lingurita de sare la fiert. Intre timp, curatam, spalam si tocam legumele, inclusiv mararul verde, pentru a le avea gata pregatite si la indemana.
  2. Intr-o tigaie teflonata sau cratita cu fundul gros calim legumele, care au fost tocate anterior, inclusiv caperele, cand ceapa a devenit sticloasa adaugam: boiaua iute si pasta de tomate.
  3. Amestecam, lasam sa se mai caleasca alte 1-2 min. amestecand continuu, deoarece pasta de tomate are tendinta de a se lipi de fundul oalei.
Fusilli cu ragu de ton
paste-cu-ton-reteta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Adaugam: foia de dafin, piperul negru si laam sa fiarba la foc mediu 5-6 min., adaugam tonul de la conserva si mai lasam sa fiarba alte 2-3 min si imediat adaugam maraul tocat.

5. Oprim aragazul, acoperim cratita cu un capac potrivit si lasam sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de a putea fi servit alaturi de paste.

6. Intre timp, au fiert si pastele, le scurgem de apa, apoi adaugam untul, pentru a da un gust mai catifelat de lapte si a nu se lipi una de alta.

7. Repartizam pastele cu unt in farfurii iar peste adaugam cate 2-3 linguri de ragu de ton, parmezan ras si marar verde. Paste cu ragu de ton gatite asa vor fi foarte gustoase .

Paste cu ragu de ton
paste-cu-sos-de-ton.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Insa, puteti agauga sosul ragu in oala cu paste si sa scuturati putin cratita pana sosul imbraca toate pastele, insa noua ne plac mai mult cu sosul deasupra, sunt mult mai suculente decat cele la gramada.

!!! Daca ti-a placut reteta de astazi – Paste cu ragu de ton -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Spaghetti cu sos ragu, capere.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Lasă un răspuns