Pastrav la cuptor in folie de aluminiu

Reteta Pastrav la cuptor in folie
pastrav-la-cuptor.jpg

Reteta Pastrav la cuptor in folie de aluminiu ca la mama acasa din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla cum sa faci cel mai suculent si aromat pastrav la cuptor cu legume, in folie de aluminiu.

O delicioasa reteta de Pastrav la cuptor in folie de aluminiu cu legume de sezon fraged si suculent ca la mama acasa, de obicei, pastravul este pregatit la gratar, insa incercati si aceasta reteta, garantez, ca nu va va lasa indiferenti.

Pentru iubitorii de peste, in special, va propun sa incercati o reteta inedita de pastrav la cuptor foarte simpla, sanatoasa si foarte gustoasa.

Pregatit in folie de aluminiu sau hartie de copt, acest preparat simplu si extrem de gustos, isi pastraza toate aromele si sucurile eliberate de peste si legume.

Cum sa faci Pastrav la cuptor in folie de aluminiu?

Ingrediente:

  • 4 pastravi medii (1 pastrav per portie);
  • 5-6 rosii medii;
  • 3-4 ardei grasi sau gogosari;
  • 1 lamaie medie;
  • 7-8 catei de usturoi;
  • 200 gr fasole verde congelata;
  • 2 linguri de capere;
  • 50 gr ghimbir proaspat;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de pregatire:

  1. Mai intai, evisceram si curatim pestele de solzi si ii indepartam branhiile, in caz contrar, sucul lasat de peste va fi tulbure, apoi il spalam bine sub jetul de apa rece, pentru a indeparta urmele de sange ramase.
  2. Pe masa de lucru, pregatim 4 bucati de folie de aluminiu, pe fiecare bucata de folie asezam cate un pastrav sau cate doi, pe care il ungem bine cu ulei de masline (1 lingura ulei per pastrav).
  3. Spalam si taiem legumele bucati mai mari, cum se vede in poza, sau dupa preferinta fiecaruia.
  4. Dupa ce am uns cu ulei fiecare peste, punem legumele, atat la interior, cat si deasupra, asezonam cu sare si piper negru, apoi, impachetam bine fiecare peste, individual, ca sa nu iasa aburul la coacere.
Pastrav la cuptor reteta
pastrav-la-cuptor.jpg

5. Dam tava cu peste la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 25-30 min. Cam peste 20 de min desfacem folia, pentru ca, pestele sa se rumenasca putin deasupra, v-a fi mult mai gustos si mai aromat.

Ceea ce va rezulta, va fi ceva super delicios, gratie foliei de aluminiu, care va mentine sucurile eliberate de ingredientele folosite, pestele va fi suculent, foarte fraged si cu o aroma deosebita.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns