Salata din piept de pui afumat cu castraveti

Salata din piept de pui afumat si castraveti proaspeti

Salata din piept de pui afumat cu castraveti
salata-din-piept-de-pui.jpg

Salata din piept de pui afumat si castraveti proaspeti o salata simpla si revigoranta din Categoria Aperitive si Salate de casa. Intra sa vezi, cum se face cea mai buna Salata de pui afumat si castraveti proaspeti.

Este o salata usor de facut si foarte gustoasa, care poate fi servita atat ca apritiv cat si ca ganitura la orice tip de friptura, preparat pe baza de carne sau peste preparate la gratar.

Fiind o salata foarte gustoasa si aromata datorita aromei de fum data de pieptul de pui afumat, dar si, de catre castravetii proaspeti poate fi gatita pentru masa de Craciun si Anul Nou si nu numai.

Cum sa faci cea mai buna Salata din piept de pui afumat si castraveti proaspeti?

Ingrediente:

  • 1/2 piept de pui afumat sau daca pieptul este mai mic, atunci folositi pieptul intreg;
  • 100 gr branza topita ( o prefer pe cea la calut, mi se pare mai guatosa);
  • 50 gr cascaval tare de buna calitate, optional;
  • 5 oua fierte tari;
  • 3 castraveti romanesti sau 1 lung, de sera;
  • 5 fire ceapa verde;
  • 1/2 legatura de marar verde;
  • 200-250 ml maioneza de buna calitate

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, curatam ouale de coaja, apoi le taiem cubulete nu foarte mici. Pieptui de pui il curatam de piele, care contine un pic cam mult colesterol, apoi il taiem fasii.
  2. Curatam ceapa, o splalam bine sub jetul de apa rece, pentru a indeparta orice firicel de pamant sau nisip si o tocam fin; castravetii ii taiem felii sau dupa preferinta dvs.
Reteta Salata din piept de pui afumat
salata-din-piept-de-pui.jpg

3. Branza topita o taiem cubulete; cascavalul il taiem, la fel, cubulete sau il dam pe razatoarea mare; mararul il spalam bine, apoi il tocam marunt.

4. Luam un vas in care adaugam ingredientele tocate, urmate de maioneza, amestecam bine, apoi acoprim, vasul, cu un capac, apoi il dam la rece pentru min 2 h.

  • Nu adaugati sare!!! Atat pieptul de pui, cat si maioneza, cea din comert, sunt foarte sarate.

La final, obtinem o aromata si foarte gustoasa Salata de pui afumat si castraveti proaspeti, care va putea fiservita ca atare sau alaturi de orice preparat din carne sau peste.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Salata din piept de pui afumat si castraveti proaspeti -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Pentru a vedea reteta de Salata cu pui cu batoane de crab, dati click aici 

!!! Daca va inspirati din retetele noastre, va rugam, sa adaugati link-ul catre reteta noastra in vederea evitarii unor neplaceri.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...